I tot això que diuen, s’ho creuen de veritat?

La mentida es pot arribar a comprendre. Vull dir el fet de mentir: qui ho fa n’és conscient, ja sap que el que diu no és veritat, però hi cau i hi insisteix per raons múltiples. Aquests dies, n’estem sentint a cabassos. En alguns casos, entenc que els qui les pronuncien en són conscients plenament però que ho fan en defensa del projecte polític en què militen. Tanmateix, en d’altres, tinc un dubte: de veritat es creuen tot el que diuen?

Quan a una persona li coneixes la biografia, és fàcil deduir si menteix. Qui ara diu blanc quan abans deia negre, tot i acceptar que a tothom li pot evolucionar el pensament, o bé mentia abans, o bé ho fa ara, a pesar que el més probable és que se li’n foti el color de la cosa i tan sols li interessi el seu present professional o polític i que, en conseqüència, vagi adaptant el seu discurs en funció dels interessos de què viu o pretén viure.

Ara: quan el disbarat el deixa anar una persona que no ha fet capa anada i tornada d’aquelles, que sempre l’has sentida dir o bé blanc, o bé negre, però que pel que en coneixes i en saps o t’imagines més aviat el situaries en el bàndol contrari del que milita, llavors apareix el dubte que deia al principi: i tot això que diuen amb un posat tan convençut però que no convenç ningú perquè no s’aguanta per enlloc i tothom sap que és mentida, s’ho creuen de veritat?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s