De la polèmica del Bestiari

TV3 ha retirat el programa Bestiari il·lustrat de la graella i ha decidit no emetre fins l’any que bé els onze capítols que hauran quedat pendents. Ho ha decidit així per allunyar-lo “de la polèmica en què s’ha vist immers després de l’emissió del dimarts 9 d’octubre”, segons el comunicat oficial.

En aquell episodi, la presentadora Bibiana Ballbè i l’entrevistat Jair Domínguez simulaven disparar contra caricatures del rei Joan Carles, Felix Millet, Salvador Sostres i el príncep Carles. L’endemà, TV3 va retirar el capítol del web i va acceptar la dimissió de la seva directora Mai Balaguer. El govern n’havia reprovat “la violència explícita”.

El programa seria reprovable en qualsevol moment i circumstància. Ara: en l’actual clima polític entre Catalunya i Espanya, ha servit per exagerar-ne la gravetat. L’escriptor Valentí Puig i el periodista Juan Carlos Girauta han declinat anar a TV3. Girauta ha dit que TVC es dedica a fer “terrorisme simbòlic”.

Des de l’altra banda, tenim a l’exministre Jaime Mayor Oreja equiparant l’independentisme amb el terrorisme i al general Manuel Fernández-Monzón recordant al president Artur Mas com va acabar Lluís Companys, afusellat a Montjuïc ahir va fer 72 anys, per citar els casos més recents i extrems.

Tot plegat és un disbarat, ja es veu prou. No s’hi hauria d’entrar, ni per a rebatre-ho. El camí que ha iniciat el país ja és prou difícil. La raó emanarà de la democràcia, sigui quina sigui, i no pas de la confrontació de bestieses, per més il·lustrades que puguin ser.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s