La Grada Jove

La Grada Jove és un bon projecte. Pretendre facilitar que els grups d’animació del FC Barcelona puguin actuar en el Camp Nou per crear-hi un clima positiu per a l’equip semblantment a com ho fan al Palau Blaugrana, és un propòsit encomiable. Ara: és un projecte d’una execució summament complexa. Tant, que és de realització gairebé impossible.

(Deixo de banda el debat sobre si és adequat traslladar al Camp Nou l’ambient que es viu al Palau Blaugrana, pel tipus de públic i pels ritmes de joc distints del futbol i el bàsquet. Personalment, crec que seria bo.)

La Grada Jove és un projecte antic. La Junta de Joan Laporta se’l va plantejar ben aviat. Havia de ser la seqüència lògica a l’eradicació dels comportaments violents a l’estadi. Tanmateix, no va ser possible malgrat la insistència amb què es va abordar.

Les raons adduïdes per la policia eren difícils de rebatre. Deien que crear un cos nombrós i donar-los un espai propi era un risc enorme. “Si ho voleu fer, feu-ho. Però nosaltres no hi entrarem”, venien a dir. Posaven d’exemple les dificultats i els perills que havien corregut el president i alguns directius i l’enquistament i la força d’aquest tipus de col·lectius en d’altres clubs de la Lliga espanyola.

L’actual Junta directiva va reprendre la qüestió i va convertir la creació de la Grada Jove en un dels seus punts electorals i va tancar un acord amb els grups que l’havien de constituir. Han transcorregut més de dos anys i el projecte continua bloquejat per les mateixes raons d’abans: la impossibilitat de complir amb les exigències que reclamen els Mossos d’Esquadra per seguir vetllant per la seguretat al Camp Nou.

Ara, el grup Fanàtics, que lidera el projecte, ha demanat que hi hagi un pronunciament clar i definitiu abans del dia 17 d’octubre. I el club ha contestat que, de moment, malgrat les rebaixes i les modificacions que s’han fet respecte dels plans inicials, les exigències de la policia no es poden complir i que, en conseqüència, es manté el bloqueig.

A mi em sembla que aquest cas, com un de tan diferent com la reforma del Camp Nou o la construcció d’un camp nou, demostren que els relleus a la Junta directiva no haurien de comportar talls tan absoluts com hi ha hagut i que, respectant els criteris i els programes de cadascuna d’elles, l’equip entrant hauria de considerar la feina feta per l’anterior.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s