El referèndum sobre el nou Camp Nou

El FC Barcelona celebra aquesta tarda la seva assemblea anual de socis compromissaris. La Junta directiva de Sandro Rosell hi presentarà un balanç esportiu notable i una situació econòmica excel·lent. Lògicament, no tindrà cap problema per aprovar la liquidació del pressupost de la temporada i el pressupost per a la que ja ha començat. L’únic punt de l’ordre del dia rellevant, per la novetat que suposa, i més enllà de les preguntes que puguin formular els compromissaris, és el que demana autorització per a convocar, quan sigui el moment, un referèndum per a decidir si el Camp Nou es reforma o bé se’n construeix un de nou.

És difícil no estar d’acord a sotmetre a la consulta popular una decisió com aquesta, de tanta transcendència social i futura. No obstant, s’ha d’anar en compte. Decidir entre construir un camp nou o bé reformar el Camp Nou requereix d’un grau d’informació elevat i d’uns coneixements tècnics que no tots els socis posseeixen. Ara encara falta molt temps abans un referèndum d’aquesta mena no es plantegi i, per tant, hem de confiar que es convocarà amb totes les garanties.

Si arriba el cas, jo vull pensar que la Junta directiva farà, almenys, dues coses: primer, informarà dels avantatges i desavantatges de la reforma i de la construcció d’un nou estadi, quins costos tindrà l’una i l’altra i quins inconvenients s’hauran d’assumir mentre durin les obres. I, segon, per quina de les dues opcions es decanta la Junta; si no diuen quina de les dues creuen que és la millor, ells que les hauran treballades i que tindran més informació que qualsevol altre soci, no s’hi valdrà.

Més d’una vegada ha semblat que aquesta directiva defugia prendre decisions controvertides, com si tingués por a equivocar-se o a anar en contra de la majoria. El cas més flagrant va ser el de l’acció de responsabilitat contra Joan Laporta i els seus darrers directius. En aquella assemblea, la Junta va votar dividida a parts iguals i el president es va abstenir, com per poder dir que, sortís el que sortís, ells no havien perdut aquella votació.

Ara hi tornem a ser. És dubtós que la reforma del Camp Nou o la construcció d’un nou estadi s’hagi de decidir a través d’un referèndum perquè és una qüestió més tècnica que no pas política. Ja està bé que es vulgui l’aprovació de la majoria dels socis, per la transcendència que he dit, però s’hauria de plantejar sobre un projecte en concret en cada una de les opcions i sabent què en pensa el president i la Junta. Jo m’imagino que quan sigui l’hora ho faran així. D’una altra manera, seria defugir la responsabilitat de prendre decisions.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s