L’Onze: govern i partits desbordats

La manifestació d’aquesta tarda a Barcelona per la independència de Catalunya serà la més multitudinària que s’hi haurà fet mai. Ja veurem els comptables què hi diuen encabat, però totes les projeccions que s’han fet fins ara i pel que se sent i s’entén superarà de molt la del 10 de juliol del 2010, i llavors ja vam convenir que érem un milió i mig.

Aquesta marxa demostra que la ciutadania ha desbordat el govern i els partits. El govern va insistir que fos pel pacte fiscal i ha hagut de plegar veles. Hi va haver polítics que van dir que no hi anirien perquè no eren independentistes, com els d’UDC, i al final s’ho han repensat. Només el PSC es manté ferm en la contradicció i el ridícul: no és una manifestació independentista, conclou Navarro, però no hi van perquè ells no són independentistes; es veu que en el sil·logisme ens hem perdut la premissa primera.

També Òmnium Cultural i Càritas, en un altre sentit, que han rebut la Medalla d’Or del Parlament, són un exemple reeixit de la feina que es pot fer des de la societat quan els governs i els partits queden desbordats per una realitat que se’ls en va de les mans i que, o bé no comprenen, o bé no els agrada i es pensen que la poden frenar negant-la.

Ara: no n’hi ha prou en haver-los desbordat: els governs i els partits i les institucions econòmiques i financeres mantenen el control dels ressorts del poder, i no només per a dictar les lleis i fer-les complir, també dominen els de la manipulació. La independència és un procés. I és cert que sense aquell 10 de juliol, no hi hauria aquest 11 de setembre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s