La importància de l’Onze

La manifestació de l’Onze de Setembre de Barcelona ja es veu que serà un èxit. Que un cop acabada ens embolicarem amb quanta gent hi haurà assistit, també es veu a venir. Pel que s’endevina, jo crec que superarà de molt la del 10 de juliol de 2010; si llavors vam dir 1,5 milions de persones, ara potser n’haurem de posar més de 2 milions. Ja hi arribarem.

El gruix dels que hi aniran ho faran per la independència de Catalunya. És clar també que el govern ha quedat desbordat, en aquest sentit. Volia una gran mobilització que li donés força per negociar amb el govern espanyol el pacte fiscal i s’ha trobat que els catalans, una gran majoria, l’empenyen cap a l’estat propi. No estem per a més romanços.

Els aixafaguitarres de sempre diuen que després de l’11 de setembre hi haurà el 12 de setembre, s’haurà acabat el pont i haurem d’anar a treballar i pagar les factures i tot això. Volen dir que tota la febrada independentista començarà a baixar i tornarem a ser on érem, i posen d’exemple aquella manifestació del 10 de juliol, que consideren que no va servir per a res. S’equivoquen: sense aquell 10 de juliol no hi hauria aquest Onze.

Encara que hi hagi un dia per declarar-la i per commemorar-la, la independència no s’obté d’un dia per l’altre, cap país l’ha guanyada així: és un procés, i Catalunya l’està fent: ja és una opció majoritària entre la població (si donem per bona la darrera enquesta) i també el govern s’ha mogut respecte la posició que hi tenia fa uns anys.

El president Artur Mas ha dit que la independència “no és un joc de criatures” i té raó. Podem empènyer els líders polítics a plantejar-la i ajudar-los a fer-se passar el vertigen que els ha de venir només de pensar-hi, però el que no podria passar de cap de les maneres és que quan es tombessin per mirar si al darrera encara hi som tots, no hi veiessin ningú. I això, encara no està garantit.

Anuncis

Un pensament sobre “La importància de l’Onze

  1. La manifestació de l’11 de setembre d’enguany té unes característiques diferents de la manifestació del 10 de juliol de 2010 però té una cosa en comú que ens fa sentir a molts com si estiguéssim en un etern dia de la marmota.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s