La Punk-Trail i una festa que no és menor

Ja hem fet la Punk-Trail. Aquest matí, a les 9.02 exactament, més de 300 valents s’han posat a córrer pels camins i corriols del voltant de Calaf. Uns quants han fet la cursa de 12,5 km i uns altres la de 25 km; aquesta també l’ha feta algú que s’ha equivocat a l’hora d’agafar el trencall que les dividia. Jo he fet la llarga, perquè ja vaig dir que sóc del parer que si pots tirar llarg, no et quedis curt.

Ara mateix, estic ben baldat. Amb la dutxa, el dinar i la migdiada, no n’hi ha hagut prou, faran falta uns quants dies perquè les agulles que em martiritzen es calmin. Córrer una cursa d’aquesta mena havent sopat mig entrepà de formatge i mig entrepà de pernil i havent dormit quatre hores a penes i malament, no és gens aconsellable. Però el programa de festes a La Guàrdia Pilosa i a Calaf hi obligava. I contents que ho hem fet.

El circuit és magnífic, amb la tècnica i la duresa justes, i amb força trams per recuperar, sobretot al final. Els que no estem acostumats a les curses de muntanya els hem agraït. La senyalització, malgrat que algú s’ha perdut en algun moment, com jo mateix, era perfecte i hi havia avituallaments de sobres i no hi faltava de res.

Ara: tot això no té cap importància. Jo he trobat tres aspectes més remarcables: en primer lloc, l’organització ha demostrat que es poden muntar curses sense haver de pagar les quantitats que es demanen en segons quines; de fet, en aquesta no s’havia de pagar res, la samarreta si la volies i prou; la majoria l’hem agafada, per col·laborar i com a record.

En segon lloc, el jovent que és darrera de la Festa Menor està demostrant que es pot organitzar una festa major que s’autofinanciï amb un cartell d’activitats i actuacions atractiu i variat, que convoca a cada hora una quantitat molt considerable de veïns.

I, finalment, que la gent espera iniciatives com aquesta i que quan les troba i s’adona de quina voluntat hi ha al darrera, s’hi aboca. Anit, el concurs de música ie-ie va ser un èxit, tant en nombre de grups participants, com de públic. I aquest matí ha passat el mateix amb la cursa. Els organitzadors ens havien demanat que portéssim menjar per al banc dels aliments de Calaf i begudes i ampolles d’aigua congelades per fer de gel per després de la cursa, i els han desbordat.

A mi em sembla que quan aquestes reaccions positives passen, vol dir que el poble és viu i que té raons per creure en els seus veïns i en la seva capacitat per a sortir-se’n.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s