Adéu esport, hola futbol

Ni fet expressament: s’acaben els Jocs Olímpics i comença el futbol; més ben dit, s’inicia la Lliga espanyola perquè el futbol té la sort, o la desgràcia, que no s’acaba mai i que, quan no és una competició, n’és una altra i si no és un qualsevol partit de costellada a les quimbambes, no fos cas que en perdéssim el costum.

Per a tots els esportistes, aconseguir la classificació per als Jocs Olímpics és culminar un projecte de vida esportiva; guanyar-hi una medalla, és la victòria més gran a què poden aspirar. També hi hem d’incloure els professionals de la NBA o del tennis, per als quals l’or olímpic va adquirint rang d’anell o de cinquè Grand Slam.

L’única excepció són els futbolistes: els Jocs Olímpics encara són lluny d’adquirir el valor d’una Copa del Món, d’una Eurocopa o una Copa Amèrica. De fet, tot el futbol és una excepció, començant pels directius que el regeixen i acabant pels mitjans de comunicació, sense deixar de passar pels aficionats.

En els quinze dies que han durat els Jocs de Londres, el protagonisme esportiu l’han tingut atletes i disciplines de les quals a penes se’n parla durant l’any. No hi faria res si fos així perquè, poc o molt, aquesta atenció puntual serviria per a crear nous aficionats i practicants. El problema és que no és ben bé així.

Durant aquests quinze dies, l’atenció s’ha centrat, d’una banda, en el nombre de medalles que s’anaven sumant, tant se val qui, tant se val en què, i, d’una altra banda, en la creació d’herois amb atractiu mediàtic; per això tothom parla d’Usain Bolt i molts es descuiden Mo Farah o David Rudisha, per exemple.

S’han acabat els Jocs de Londres i comença l’Olimpíada que culminarà amb els Jocs de Rio de Janeiro el 2016. Vol dir que milers d’esportistes de tot el món entrenaran i competiran amb l’objectiu de classificar-s’hi. Durant aquests quatre anys, només mereixeran el reconeixement i l’ànim dels seus: no calen moltes veus per a saber que no camines sol.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s