Simular un penal també s’entrena

Ara fa uns dies, el triatleta gallec Javier Gómez Noya va opinar que el futbol no hauria de ser un esport olímpic perquè els futbolistes tenen, en general, un comportament ben poc esportiu; es referia a que protesten constantment, a que es llancen a l’àrea per enganyar l’àrbitre… i a tantes martingales com se’ls ocorren.

A Gómez Noya, la gent del futbol no li va fer cas; qui en va parlar va ser per menystenir-lo, o bé dient-li que buscava sortir de l’anonimat, o bé recordant-li que el futbol és l’esport amb més seguidors i que com se li acudia voler-lo excloure dels Jocs.

Fora del futbol hi deu haver molts esportistes que estan d’acord amb l’opinió de Gómez Noya. Personalment, també crec que els futbolistes fan molt mal fet quan proven d’enganyar l’àrbitre, a qui no s’estan de protestar com energúmens si creuen que s’ha equivocat, o bé per pressionar-lo i condicionar-li la resta del partit. Hi ha una situació concreta que tota la vida m’ha semblat inaudita en un esportista i és demanar que ensenyin una targeta al rival, si és la vermella millor.

Ara: de fa temps que sé que és una qüestió perduda. Els futbolistes que reïxen en tots aquests propòsits els companys, els tècnics, els aficionats, els periodistes i tota la gent del futbol els consideren uns espavilats. El futbol s’aprèn al carrer, diuen. En l’amistós del FC Barcelona contra el París Saint Germain ha quedat tot ben clar: Alexis hi va entrenar la simulació d’un penal, i li va sortir bé. Enhorabona!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s