Això dels horaris del futbol

Dimecres es van saber els horaris de les tres primeres jornades de la Lliga espanyola de futbol. La novetat és que en les dues primeres hi ha cinc partits a les 11 de la nit. La broma no ha agradat gens i des del moment que es van saber, les xarxes socials i la resta de mitjans de comunicació en van anar plens. És ben lògic.

Els arguments que ha donat la LFP es comprenen. Com que a l’agost fa molta calor, van decidir no fixar cap partit abans de les 7 de la tarda; es veu que els clubs ho havien demanat, no fos cas. També és ben lògic: a l’hora de la canícula, l’únic esport que es pot fer és el ciclisme. L’únic dubte és saber quants graus de diferència hi haurà d’una setmana a l’altra, de la darrera d’agost a la primera de setembre, en que es veu que ja farà prou fresca com per jugar a migdia i a les 4 de la tarda. En fi!

I, és clar, com que el dia només té 24 hores, sortint des de les 19.00 aviat s’és arribat a les 23.00. El sentit comú ens diu que el més normal fóra programar els partits o bé a les 19.00, o bé a les 21.00, que ja és prou tard, però la lògica de les televisions contradiu el sentit comú, perquè s’ha de procurar que coincideixin tan pocs partits com es pugui.

Tot això, ja ho saben els clubs, ho sabem els periodistes i ho saben els aficionats també. Les televisions paguen un terç llarg dels pressupostos dels clubs i imposen els horaris que els semblen més adequats. És la lògica de sempre. Lamentar-se’n, són ganes de fer-se l’ofès.

Ara: en tot aquest despropòsit que són els horaris dels partits de futbol, ja només hi faltava que revifés la batussa entre els dos operadors, Canal Plus i Mediapro. El primer acusa la LFP de connivència amb Mediapro i d’haver fixat aquesta primera tongada d’horaris amb la clara intenció de perjudicar els clubs amb què té firmats acords. I, fixant-s’hi una mica, no sembla ni un accident.

Canal Plus té firmats acords amb l’Atlètic de Madrid, Celta, Espanyol, Getafe, Osasuna, Reial Societat, Saragossa, Athletic Club i Betis.

Els exemples que posa Canal + són els partits de la segona jornada que Barça i Madrid han de jugar als camps de l’Osasuna i el Getafe, tots dos a les 19.00h. Per afavorir, les audiències, blaugranes i blancs no coincideixen en horari des de la temporada 2008-09, en un any d’enfrontament entre els mateixos operadors, precisament. Per a Osasuna i Getafe, el perjudici és clar.

I l’altre cas que mostra les ganes de la LFP de tocar el que no sona és el de l’Atlètic de Madrid, a qui li han posat dos partits en dilluns i el tercer a les 23.00, i no han tingut en compte que el divendres 27 ha de jugar la Supercopa d’Europa contra el Chelsea a Mònaco; aquella setmana jugarà dilluns i divendres. Bé, que no ho han tingut en compte és una manera de dir.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s