Per a córrer, no cal pagar

De bombolla esportiva no només hi ha la que afecta els esports professionals, també en la pràctica popular hi ha hagut un augment molt notable i positiu en els darrers anys. Hi ha hagut una explosió tant pel que fa el nombre d’esportistes com el de proves que s’organitzen cada cap de setmana, en tota mena de disciplines. Avui fer esport és a l’abast de tothom.

No ha estat un moviment espontani del tot. I aquesta característica és la que el converteix en una bombolla. És lògic que els organitzadors cobrin una quota als participants d’una cursa popular, posem per cas, perquè hi ha uns costos per a cobrir; fins i tot, es pot comprendre que algunes entitats les muntin per a finançar una part de les seves despeses anuals.

Ara: el que hi ha hagut, a més, és una voluntat manifesta per a massificar la pràctica de l’esport a escala popular i d’això se n’han ocupat des de les multinacionals de material esportiu a les empreses organitzadores de tota mena d’esdeveniments, passant per les federacions, algunes de les quals, com l’espanyola d’atletisme, proven d’imposar un carnet del corredor per a obtenir la seva porció del pastís.

Tanmateix, per a córrer no calen carnets, ni tan sols cal pagar. N’hi ha prou amb voler-ho fer. A partir d’aquesta creença s’organitzarà el dia 1 de setembre la primera Punk-Trail de Calaf, una cursa de muntanya “fora del circuit convencional, gratuïta, autogestionada i no competitiva”, que agafa el relleu de les que ja s’han fet a Sallent i Fonollosa.

No és difícil d’imaginar que aquest tipus d’iniciatives proliferaran a mesura que la bombolla de l’esport popular es vagi desinflant.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s