L’espoli olímpic

Si no fos per aquesta apologia de les banderes i dels himnes que són els Jocs Olímpics, des de la cerimònia d’inauguració i fins a la de clausura, podríem asseure’ns davant del televisor i fixar-nos únicament amb les gestes que fan esportistes de tot el món en disciplines que no tenim mai, o molt poques vegades, l’oportunitat de veure.

Tanmateix, les banderes i els himnes hi són omnipresents, són consubstancials al fet olímpic, els atletes competeixen per la seva glòria i per la del país que representen.

Per tant, es comprèn que les nacions sense Estat que, com Catalunya, no poden competir-hi, malgrat que ho voldrien i que les seves federacions ho han demanat i els ho han negat, es preguntin quins resultats hi obtindrien.

Aquests dies, els diaris catalans han publicat unes estadístiques prou reveladores de quin és el potencial esportiu català.

Al llarg de tota la història dels Jocs Olímpics, els esportistes catalans han representat un terç, aproximadament, del total de la delegació espanyola i els han aportat més del 40 per cent de les medalles (50 de 113). És a dir, que en l’esport, l’aportació catalana també és molt superior a la seva població (15%), tant en representants (33%) com en medalles (44%).

De fet, hi ha disciplines com la natació sincronitzada, l’hoquei herba o el waterpolo que, de no ser pels esportistes catalans, molt probablement, Espanya es quedaria sense participar-hi fins i tot.

En l’actual context de les relacions entre Catalunya i Espanya, en uns Jocs en què les banderes són als pals dels estadis i als uniformes dels atletes, és ben normal que ens fixem en dades com aquestes que posen ben de manifest quin és el potencial esportiu de Catalunya i fins a quin punt se’n beneficia Espanya.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s