Montoro és Espanya

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, ha dit que el Pacte fiscal que vol negociar el Parlament és “buscar una sortida falsa”, “un discurs inoportú i contradictori” i “enganyar els ciutadans”, entre d’altres penjaments, sense anomenar per a res Catalunya, ni falta que li feia, i amb el seu to habitual, entre fatxenda i milhomes.

La resposta de Montoro era previsible i tothom l’esperava. Per això, sabent quina gràcia no faria, aquest Pacte només podia tenir un valor tàctic que, per anar bé, hauria de ser de país i no pas partidista.

No poder pagar a final de mes és l’expressió més gràfica que es pot imaginar per justificar la necessitat de renegociar les condicions de finançament, però fer-ho just en el moment de demanar un crèdit, resta força i oportunitat. Però, “així és la vida”, que va dir el conseller d’economia, Andreu Mas-Colell. La vida dels pobres i dels colonitzats, li va faltar afegir.

La resposta de Montoro aboca al trencament o a la submissió, perquè anar fent mentre se’ns endú la crisi ens aboca a un final prou conegut. De temps, no en tenim. I que tampoc no en tingui Espanya en conjunt, no és cap esperança, en tot cas, garanteix que per una banda o altra petarà. No hi ha peixos, ni cove on ficar-los.

Ho sabíem i ho havíem anticipat: Montoro és Espanya, aquest funcionari que diu pagui i calli i faci’n via, que és tard i vol ploure, m’està fent una cua de mil dimonis i jo he d’anar a dinar.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s