Catalunya rescatada

L’estupidesa política del dia consisteix a debatre si els diners que la Generalitat demanarà al govern espanyol és una mera línia de crèdit o bé és un rescat de totes totes.

La realitat és que el Govern català ha arribat a una situació de col·lapse  financer i que no podrà pagar els 5.500 milions d’euros a què ha de fer front al llarg d’aquest semestre, que no hi ha cap banc que li refinanciï el deute i que s’acollirà al Fons de Liquiditat Autonòmica.

També és una realitat inexorable que l’administració que li deixarà els diners té, aquest matí de dimecres, la prima de risc per sobre dels 650 punts bàsics i que s’està finançant a un interès inassumible del 7,7 per cent a 10 anys.

I tot això, malgrat tots els ajustaments i pujades d’impostos i taxes i retallades i sacrificis que s’han demanat i s’han fet.

En aquest context, que l’un fiqui el dit a l’ull de l’altre i que tots dos perdin el temps debatent si línia de crèdit o bé rescat, no només és una estupidesa, és una irresponsabilitat que no ens podem permetre.

Com els pensen tornar tots aquests diners que estan demanant?

La sensació que fa és que els nostres polítics, els qui ens governen i els qui estan a l’oposició, són com aquells joves rebels de les pel·lícules que es repten a veure qui és capaç de dur el seu cotxe més de pressa i més a prop del penyassegat abans de frenar o de saltar.

El drama és que ni és una pel·lícula, ni van sols dins del cotxe, que hi han fet pujar tothom i que els diners que els uns demanen i els altres deixen són els nostres diners.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s