L’embolic del Jordi Alba

El FC Barcelona encara no ha presentat el seu nou jugador, i ja hi ha un embolic per culpa del tema de sempre, això de les seleccions que es diuen nacionals encara que no ho siguin totes. Resulta que a Jordi Alba l’han seleccionat per anar als Jocs Olímpics i el noi, que lògicament li fa molta il·lusió, ha dit que ja hi poden comptar i que només faltaria. Això vol dir que si la selecció espanyola arriba a la final del dia 12, Alba arribarà a Barcelona just la setmana en què comença el campionat de Lliga, cansat i sense haver fet la pretemporada amb el seu nou equip.

Aquest és un tema molt vell, que hauria d’estar resolt des de fa molt temps. No és tan difícil. Primer, s’hauria de fer un calendari únic, en què quedessin ben separades les competicions de les seleccions de les federacions dels campionats domèstics, unes i altres s’haurien d’escurçar, lògicament, perquè estirar el calendari més enllà dels 365 dies que té no és possible. O bé s’inventen temporades d’un any i mig, per exemple.

I, segon, com a mesura de pressió, els equips haurien de forçar que, primer, les seleccions es fessin càrrec del sou dels seus jugadors durant el temps que no els tenen, els clubs només haurien de pagar als seus jugadors proporcionalment als dies que efectivament han estat sota la seva disciplina, i, finalment, firmar un assegurança que els cobrís de qualsevol lesió. L’acord que ara tenen, l’assegurança per lesió i un tant per partit, és de pa sucat amb oli, perquè callin i no emprenyin.

Els clubs tenen força de sobres per imposar-se a les federacions. Però no ho fan. Per això, qualsevol queixa, és sobrera.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s