Mourinho, fins al 2016

Definitivament, ahir no va ser un bon dia; per al futbol, vull dir. Hi va haver les declaracions de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, i tota la cua que, lògicament, va portar. Tant és per què les va fer, per desviar l’atenció, i tant és que, efectivament, sigui exactament això el que pensa i sent. Són unes declaracions que no fan cap bé al futbol, per més que hi hagi qui pensi que han anat bé per espavilar la culerada, poc ficada a la final de divendres.

I, més tard, hi va haver l’anunci que José Mourinho ha renovat dues temporades més com a entrenador del Reial Madrid, fins al 2016. Aquest matí he sentit el vicepresident Carles Vilarrubí dient que és una bona notícia per al FC Barcelona perquè el tècnic portuguès, amb les seves constants provocacions i estirabots, ha estimulat com ningú altre ho ha fet els jugadors blaugranes i tot el club i aquest increment de la tensió i la cohesió culers ha millorat el rendiment col·lectiu.

Molt bé, potser ha estat així. Però, tant se val. Pensar que Mourinho tindrà durant quatre anys més un club de la potència del Reial Madrid al seu darrera per aplaudir-li i consentir-li el seu comportament i tot l’aparat mediàtic madridista per amplificar-li la mala educació esportiva fa basarda. Durant dues temporades, el barcelonisme hi ha respost amb seny i sort n’hi ha hagut per no prendre mal. En algun moment, ha faltat contundència des del club i el madridisme se n’ha valgut. 

Un canvi d’estratègia radical des del FC Barcelona no és aconsellable, encara que la resposta mesurada, sigui per serenor o timidesa, no hagi servit per a res. Tampoc no podem confiar en que siguin les institucions federatives i els comitès de competició diversos els qui li parin els peus de la mala educació esportiva. I, encara menys, que ho faci el club ni el madridisme. L’única esperança és pensar que, en un contracte futbolístic, la data de venciment és una mera declaració d’intencions.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s