El pim, pam, pum culer

L’entrenador del FC Barcelona, Josep Guardiola, va anunciar que no continuaria la temporada que ve tot just fa tres setmanes i des de llavors el pim, pam, pum que s’ha organitzat en el club i el seu entorn és considerable, com si amb la seva marxa s’hagués llevat un tap i tota la pressió que s’havia contingut els darrers anys s’hagués alliberat de cop. Confesso que el símil no m’acaba de convèncer perquè em fa l’efecte que no es tracta d’efervescència només. I també deixo clar que no tinc cap ganes de ficar-me en aquest sarau i que, com sempre, vaig sol i desarmat.

L’última escaramussa és la que han protagonitzat les darreres hores el periodista Salvador Sostres, amb el seu article “Penúltimas traiciones” publicat al Mundo del Siglo XXI i respost pel FC Barcelona amb un comunicat en què en nega el contingut i amenaça amb emprendre accions legals.

Tot plegat, ha de generar estupor en un observador de l’actualitat barcelonista que no hi estigui avesat.

D’aquesta darrera picabaralla n’he tret, com per entretenir-m’hi, una conclusió. Parteixo de dues premisses que dono per certes:

Primera: Salvador Sostres no s’inventa els episodis que narra: que no volia que el president Sandro Rosell comuniqués el nomenament de Tito Vilanova el mateix dia del seu comiat i que va anar a dir-li que s’aturessin els comentaris i desqualificacions que ja començaven a circular i publicar-se.

I, segona: el president i la Junta directiva sabien que, amb el seu comunicat, farien d’altaveu de l’article de Sostres i li donarien molt més ressò, fent un cas popular d’un afer que, fins aquell moment, era un cas de culte culer, podríem dir.

La conclusió que en trec és que el president i la Junta directiva saben qui és la font de Sostres i que, lluny de témer l’enfrontament i l’enrenou, l’han anat a buscar indirectament.

No és una conclusió gaire tranquil·litzadora, però som on som i més val saber-ho.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s