I vosaltres, què preferiu… ?

Al periodisme esportiu li agrada recórrer a preguntes que no treuen cap a res. N’hi ha que són completament innòcues, que tan sols serveixen per passar l’estona.

L’últim exemple és demanar als tertulians i l’audiència culer quan prefereixen trobar-se amb el Reial Madrid: als quarts de final, a les semifinals o bé a la final? L’ha qüestió també s’ha formulat als jugadors.

És una pregunta que no serveix per a res, per fer bullir l’olla a penes. Més enllà de les preferències de cadascú, algunes sustentades amb un raonament fruit d’una reflexió molt profunda, d’aquelles que et fan dir al final “caram, noi, i tot això ho ha pensat vostè tot sol?”, al final serà el sorteig o els designis de la UEFA, o les dues coses a l’hora, les que determinaran en quin moment del que queda de campionat podrien arribar a enfrontar-se blaugranes i blancs.

N’hi ha d’altres preguntes que assoleixen un grau d’estupidesa considerable. La darrera que considero és aquella que demanava què preferíeu, si guanyar la Lliga espanyola o bé que renovés Guardiola.

És un plantejament tan estúpid com aquell que es va posar de moda fa uns anys que preguntava què us estimàveu més, si jugar bé o bé guanyar. Ara fa temps que no el sento, encara que no crec que sigui perquè els qui s’ho demanaven amb tanta insistència i preocupació hagin trobat cap resposta que els satisfaci.

Fa molts anys, em va convèncer una sentència d’un escriptor nord-americà que deia que no hi ha entrevistats sense interès, només mals entrevistadors. Trobo que és tan cert com que en les preguntes que formulem descobrim quina capacitat tenim per a comprendre la realitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s