Malaguanyat ciclisme

El Tribunal d’Arbitratge de l’Esport (TAS) ha sancionat Alberto Contador amb dos anys de suspensió de la llicència, l’ha desposseït d’una dotzena de victòries, entre les quals hi ha el Tour de França del 2010 i el Giro i la Volta a Catalunya del 2011, i l’ha multat amb 2,48 milions d’euros pel positiu per clembuterol que li van detectar a la ronda francesa del 2010. Com que el cas ha durat un any i mig, Contador ja té pràcticament coberta la suspensió; es perdrà la Volta, el Giro, Tour i els Jocs Olímpic, és cert, però a partir del 5 d’agost ja podrà tornar a competir, podria reaparèixer a la Vuelta aquest estiu, si volgués.

La sanció ha generat un clamor en contra de la Unió Ciclista Internacional (UCI) i el TAS i a favor de Contador. Eddy Merckcx, per exemple, ha dit que “hi ha algú que desitja la mort del ciclisme” i Pedro Delgado que “s’està perdent el nord en la lluita contra el dopatge”.

Si Contador va fer trampa, està bé que l’hagin sancionat. Ara: exactament, què és fer trampa? I, segonament, el càstig a què se sotmet el millor ciclista del moment no servirà per escarmentar ningú.

Aquesta política contra el dopatge, basada en grans operacions policials, que semblen més dissenyades pel ressò mediàtic que s’obtindrà més que no pas per ordenar i clarificar una pràctica fins a cert punt inevitable i que és conseqüència del grau d’exigència i espectacle a què s’ha dut l’esport, és un fracàs que no serveix perquè els esportistes deixin de dopar-se ni, gairebé pitjor, per castigar els inductors i els qui en viuen i hi fan molts diners. A l’única conseqüència que porta és a la criminalització i descrèdit d’uns determinats esportistes i unes determinades disciplines esportives, amb els ciclistes i el ciclisme en primer lloc.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s