Entre la sinceritat i la comèdia

El defensa del FC Barcelona, Éric Abidal, ha estat operat aquest dijous a la tarda d’un tumor al fetge. L’afecció d’Abidal es va conèixer dimarts al vespre i, des de llavors, hi ha hagut tota mena de reaccions d’estupefacció i d’ànims. Causa sorpresa assabentar-se que una persona jove i amb una condició física excel·lent, que rep una atenció contínua i du una vida sana, pot veure’s afectada pel càncer. No és pas que no ho sabéssim, però no podem no sorprendre-nos-en.

Els missatges de suport li han arribat des de tots els racons de l’univers futbolístic. El Reial Madrid i l’Olympique de Lió, tot i la prohibició de la UEFA de fer cap tipus d’acte que trenqui el protocol establert en els partits de la Lliga de Campions o que no estigui programat pels seus dirigents, no es van voler estar de fer costat al seu rival i excompany, respectivament, i van donar-li ànims en acabar el seu partit dimecres a la nit.

Tots aquests gestos estan molt bé i s’han d’aplaudir. Perquè aquesta és l’essència de l’esport: la solidaritat entre rivals amb qui es competeix noblement. És un exemple del que hauria de ser sempre.

La realitat, i la llàstima, és que no sempre és així. Vull dir que a l’altre acostumem a veure’l com a l’enemic al qual hem d’abatre i no pas com al rival que ens ajudarà, i ajudarem, a ser millors esportistes i millors persones. I que, així que l’àrbitre xiula, torna la tàctica del joc ras i coça al cap. I encara bo si els contendents esperen a sentir el xiulet per començar el ball de bastons, que n’hi ha molts per a qui el futbol és un partit sense començament ni final ni àrbitre que valgui.

Però, bé, almenys, per uns quants dies, haurem estat esportistes de bona voluntat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s