Una mateixa intolerància, una mateixa incomprensió

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs del govern espanyol contra Llei de consultes populars per via de referèndum perquè considera que la norma catalana envaeix unes competències que són seves i de ningú més i se sent avalat per la sentència de fa uns mesos de l’alt tribunal contra l’Estatut de Catalunya.

Com si fos una broma, el mateix dia s’han deixat de veure els canals de Televisió de Catalunya (TVC) al País Valencià perquè el govern autònom ha amenaçat de cosir a multes Acció Cultural de País Valencià (ACPV), la propietària dels repetidors de TVC.

Les dues notícies comparteixen una mateixa intolerància i, alhora, són fruit d’una mateixa incomprensió, no només del fet català sinó de la realitat social del moment; ja no dic política.

És difícil comprendre quina inconstitucionalitat hi pot haver, en ple segle XXI i després de tot el que hem passat els d’aquí i els d’allà i els de més enllà, en el fet de preguntar als ciutadans què pensen i quines solucions volen donar-se; al final, serà veritat que no hi ha cap norma més inconstitucional que la Constitució espanyola mateixa. I és difícil comprendre, també, quina mena de malaltia mou el govern popular de Francisco Camps a impedir que els valencians puguin rebre amb normalitat els canals de TVC.

Ara: molt més incomprensible resulta que uns governs democràtics apliquin unes restriccions semblants a aquestes alçades de la història. El que és difícil d’entendre no és la seva incomprensió del fet català, que amb els anys ja tenim ben apamada i els veiem a venir d’una hora lluny, sinó la seva incapacitat per a comprendre el món en què viuen.

Ni el president Camps, es posi el vestit que es posi, ni cap altre que el pugui rellevar, podrà impedir que cap valencià que ho vulgui rebi el senyal de TVC, de la mateixa manera que cap govern espanyol podrà aturar cap referèndum d’independència si mai una majoria dels catalans es proposen fer-lo.

No han entès que adaptar-se a les noves tecnologies no consisteix en obrir una pàgina web i un parell de comptes al Facebook i al Twitter, no s’adonen que el està canviant de veritat són les relacions de poder. Amb tot el que està succeint al món, i si uns van amb recursos els altres amb precintes. Quina inconstitucionalitat hi ha en el fet de preguntar? Com es pot precintar la informació? Quanta incomprensió, quanta intolerància, quanta por i quanta misèria!

Anuncis

2 pensaments sobre “Una mateixa intolerància, una mateixa incomprensió

  1. Ben dit Badia! T’has quedat a gust! Que volen un <> a la catalana?? No estava prohibit fer una manifestació per fer fora en Mubarack, i es va fer?? Quina collonada això del TC!! Necessari per moltes coses, com controlar al Legislatiu, però no per controlar a tot un poble! No han entès res, no ho ntendran mai… quina pena…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s