Una felicitació tan cara com evitable

Quan Leo Messi va marcar un gol al Racing de Santander, va córrer a celebrar-lo i es va aixecar la samarreta blaugrana per ensenyar la que duia a sota amb un missatge en què deia “Feliz cumple Mami”. Està molt bé això de felicitar els aniversaris de les mares i de les persones que ens estimem. Ara, com que el reglament diu que no es poden mostrar missatges, el Comitè de Competició li va imposar la sanció corresponent, 2.000 euros de multa i una targeta groga. El club ha presentat recurs al Comitè d’Apel·lació perquè entén que el que va fer Messi és defensar “els valors de la família i d’altres valors socials”. Jo m’imagino que Messi ni ho sabia que feia tot això, suposo que ell creia felicitar la seva mare pel seu aniversari i punt. Però els arguments dels serveis jurídics del FC Barcelona estan ben pensats. A més, hi ha el precedent d’un jugador de l’Espanyol a qui li van acabar traient la sanció quan va ensenyar la samarreta que duia a sota amb un missatge de record de Dani Jarque. No seria estrany que apel·lació fes enrere la sanció.

Jo trobo que sancionar aquest tipus d’accions és més aviat ridícul. S’ho podrien estalviar. Ara, com que algun tipus d’ordre s’ha de posar, uns i altres, jugadors, àrbitres, federatius, directius, entrenadors i tothom que hi té alguna cosa a dir, haurien de fer entendre als futbolistes que s’haurien d’estar de convertir les celebracions dels gols en un rosari de poca-soltades. No cal fer moltes de les coses que acostumen a fer, algunes són ridícules i fan molt mal efecte i són un exemple molt dolent per als nens que comencen a jugar a futbol i se’ls miren com als seus ídols i els volen imitar. Si algun dia d’aquests veiéssim en un camp d’un qualsevol poble un aleví fer un gol i aixecar-se la samarreta per a felicitar l’aniversari de la mare, comprendríem tota la magnitud de la ridiculesa.

De tota manera, s’ha de reconèixer que en aquest aspecte el planter blaugrana també és força diferent i encara s’estan prou de fer el ruc cada vegada que fan un gol. Amb la quantitat de gols que arriben a fer, n’hi hauria per sortir corrents.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s