Mireia Belmonte i els twitts dels futbolistes

La nadadora catalana Mireia Belmonte ha estat una de les esportistes destacades de l’any passat. Va quedar campiona del món dels 200 i 400 estils i 200 papallona i segona en els 800 lliures en els mundials de piscina curta celebrats a Dubai. Encara que els campionats de piscina curta no tenen el valor d’uns Jocs Olímpics ni el dels mundials en piscina de 50 metres, els títols de campiona del món de Belmonte tenen un mèrit indiscutible.

Després de guanyar els títols, la nadadora de Badalona va fer unes declaracions al diari El País en què es lamentava que per a la premsa eren més importants el Twitter dels futbolistes que no pas les seves medalles.

Després de llegir-ho vaig pensar, primerament, que tenia molta raó i que era molt lamentable que passessin aquestes coses, que els periodistes i, suposo, molts aficionats, estiguem més pendents de les poca-soltades que escriuen alguns futbolistes en el seu Twitter, dedicant-hi temps i espai en els mitjans i que proeses com les de Mireia Belmonte, Erika Villaécija o Aschwin Wildeboer a Dubai quedin relegades a darrer terme i explicades de pressa i malament i per a què no sigui dit.

Però, segonament, també vaig pensar que massa sovint les persones, no només els esportistes, estem massa pendents de les reaccions dels altres. No ho dic pel cas de Belmonte, ho dic en general. En una societat tan mediatitzada com l’actual sembla que un èxit no ho acaba de ser del tot si no obté el reconeixement dels mitjans de comunicació, o que és més meritori o menys en funció de l’espai que hi dediquen. En la vida privada passa una cosa semblant amb l’entorn de cadascú. Crec que és un error. Som nosaltres mateixos els que hem de donar valor al que anem fent i aconseguint, sense necessitat que ningú ens aplaudeixi o ho reconegui.

Anuncis

2 pensaments sobre “Mireia Belmonte i els twitts dels futbolistes

  1. Està molt bé això Jordi de no esperar que ningú t’apluadeixi els teus èxits i gaudir-ne’n tu mateix com el que més, però, realment ens conformem amb això? Crec que a tothom li agrada rebre el reconeixement, els elogis i l’aprovació dels altres, a més a més de la teva pròpia. A més a més, en esports com la natació, el nivell d’esforç i sacrifici que han de fer els esportistes és molt molt gran, entrenant cada dia moltíssimes hores a un ritme altísssim i sense gaire temps per evadir-se de l’aigua. És lògic crec doncs que quan algú obté uns èxits com els de la Mireia Belmonte li faci una mica de ràbia el fet de veure que els mitjans se’n fan més ressó de una red social que dels seus èxits tan merescuts per tota la dedicació posada.

  2. Com en el mon de la televisió, a molta gent li agrada tafanejar en la vida dels demés i li agrada que l’informin d’aquest tafaneig. D’una manera o d’una altra, adaptant-te a les noves tecnologies, pots saber curiositats i fins i tot marcar estils i tendències. És obvi que els tres cracks dels qui parlem (els futbolistes, vull dir) poden fer-ho per ser qui son, de totes maneres qui vol seguir-ne la corrent ho fa i qui no, ni en fa cas. És com una mena de Gran Hermano.
    Penso que la Belmonte te raó.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s