Rosell hauria de fer un referèndum

No calia ser molt perspicaç per a deduir que l’acord del FC Barcelona amb la Qatar Foundation generaria un debat viu i intens entre els socis i aficionats del club.

En primer lloc, perquè per primera vegada la samarreta del Barça estarà tacada per la marca d’un patrocinador. Que sigui la primera vegada és molt relatiu, perquè a la samarreta blaugrana ja s’hi anuncien des de la Nike a TV3, passant per Unicef. No obstant, fet el matís, és indiscutible que l’acord amb la Qatar Foundation significa vendre per primera vegada a la història del club l’espai central de la samarreta del FC Barcelona. I aquesta havia estat una qüestió molt sensible perquè el club durant molt de temps havia tret pit pel fet de ser l’única samarreta del món, dels principals equips de futbol del món, s’entén, que no s’havia hagut de vendre al millor postor i els socis i aficionats blaugranes se n’havien enorgullit, lògicament.

I, en segon lloc, i molt més important, perquè no es tracta d’un patrocinador indiscutible. Probablement, qualsevol altre marca comercial també hagués generat un debat semblant, i si ara són naps, llavors haguessin estat cols. Però és clar que el Qatar no és cap model de democràcia. A més, els actuals directius s’havien mostrat molt crítics per les relacions amb l’Uzbekistan, que trobaven incompatible amb dur Unicef a la samarreta. Crec que Unicef i Qatar no són incompatibles, perquè l’Unicef i la Unesco treballen al Qatar, però és veritat que a l’Emirat hi ha qüestions relatives als drets humans manifestament intolerables i que si no fos pel petroli, en una altra situació estaria dins del concert de nacions.

Jo crec que el president del FC Barcelona, Sandro Rosell, hauria de convocar un referèndum entre els socis del club per aprovar l’acord. I no només perquè es va comprometre durant la campanya a consultar tots aquells acords de gran transcendència. Primerament, perquè és una decisió prou controvertida com per a què no hi hagi cap dubte i que es faci efectiva de manera indiscutible, amb l’aval d’una majoria inqüestionable. I, segonament, perquè de la mateixa manera que l’any 2003 es va preguntar a l’Assemblea de compromissaris si autoritzaven la Junta Directiva a negociar amb una marca comercial la inclusió de publicitat a la samarreta, ara que s’ha trobat aquest patrocinador, em sembla que fóra conseqüent preguntar al conjunt de la massa social si era exactament això el que van aprovar i si els sembla bé la Qatar Foundation.

Anuncis

54 pensaments sobre “Rosell hauria de fer un referèndum

 1. Que jo recordi a la campanya ja van defensar q la samarreta era un actiu q s’estava desaprofitant. Igual que el fet de tancar l’aixeta del nombre de socis, són accions que no han de sorprendre a ningú. Per tant entenc q tenen via lliure per a fer-ho. No podem demanar que prenguin decisions i quan ho fan (com en aquest cas), dir que ho haurien d’haver preguntat al soci.

  Algú sap si l’acord amb QatarFoundation ja està firmat o encara es pot tirar marxa enrere?

  • Laura, i ho van dir d’aquesta manera “Fer publicitat d’Unicef amb la samarreta es desaprofitar un actiu”? Per que aixo es el que la gent i el socis entenen. No ens enganyem, la tria es be [Unicef – calerets] o be [Qatar + calerons] i aixo es el que en Sandro i la junta saben. Doncs digui-ho, bonhome, i digui-ho clar i catala, que tothom ho entengui. Potser aixi ens estalviem els referendums. Per a mi es una errada historica.

 2. Jordi,

  si no recordo malament l’Assamblea l’any 2003 ja va aprovar dur publicitat a la samarreta…a mes, no en duem ja? no portem LFP (quina colla de…) i TV3? qui va firmar amb Nike? gran companyia explotadora de nens….
  em fot que la gent parli d’una monarquia absolutista quan tothom va amb moto a l’estadi o agafen el cotxe cada dia…sabeu d’on be aquest combustible?
  Senyors, el club deu 400 milions d’E i trure’n 165 per la samarreta es un exit brutal….igual hauriem de demanar al Xavi, Messi, Iniesta, Villa, Valdes que enlloc de guanyar (que? diguem 5 millions d’E cadascu de mitjana) que si us plau que en cobrin 1,, que els nens del mon passen gana i que no volem publicitat a la samarreta….tambe demanem-los-hi que parlin amb Adidas i Nike i Puma que portin les fabriques a Europa en hi ha una legislacio medioambiental…que a Asia tot va al riu…..
  Demane’m explicacions al Filosof: com pot cedir la seva imatge a una monarquia absoluta? com es que CAP periodista l’ha criticat en 3 anys per haver-se associat amb un pais arab opressor?
  Benvinguts al mon real!

  • Conclusio? Com ja fem prou coses malament, fem-ne una altra! Ja sabem que els clubs de futbol no son institucions modelicas, pero a ulls d’aficionats d’arreu del mon, el Barca era el que duia Unicef a la samarreta. Es a dir: eren tots a una banda, el Barca a l’altra. Aixo es perd amb Qatar, es ben senzill.

 3. Interesant la proposta que fas Jordi Badia. Ara bé, la llei és la llei, les regles són les que són, i els estatuts del club són els que són. Per tant, una cosa és la legitimitat moral de fer un referendum, que com a bon principi democràtic, ajudaria a la pluralitat i a la participació. I un altre cosa és la legitimitat estricta i que aquesta nova junta, fent ús de la mateixa, no realitzarà aquest referendum que demanes.
  T´ho diem amb coneixement de causa, nosaltres portem 6 setmanes demanant al club poder parlar amb ells, ens hem dirigit a quasibé tothom, sindic del soci, directiva area social atenció al soci, vicepresident area social Jordi Cardoner, ja que estem impulsant la iniciativa d´un altre referendum, en el nostre cas sobre el punt més important de la història social del FCB, l´acció de responsabilitat. La resposta ha estat de silenci, fins que per fi han donat senyals de vida, que continuen sent d´afonia permanent ja que de moment no volen parlar amb nosaltres, ara bé, si que ens han enviat un burofax desde l´asesoria juridica del club, denegant la nostra sol-licitud entre altres coses. (Si vols et podem enviar privadament per email el contingut del mateix)
  Per tant et sugerim, que la unica alteranativa possible a la teva proposta es troba en els estatuts del barça

  ” 17.12. Aprobar las propuestas que los socios y socias quieran presentar a la Asamblea General, siempre que tengan el apoyo por escrito del 5% de los socios y socias o del 15% de los compromisarios y compromisarias del Club y hayan sido presentadas en las Oficinas del Club como mínimo cinco días antes de la celebración de la Asamblea.”

  És a dir aconseguir unes 6000 firmes a partir d´avui i fins la propera assamblea (nosaltres encara estem lluny, però dia a dia estem recollint més suports, i allò que primer pensabem com imposible, ara ja no ho veiem tan descabellat, tenin en conte que hem rebut zero suport per part dels mitjans de comunicació)

  Com diria aquell, “asi son las cosas, i asi son como las hemos contado”

  …. persistirem

  http://persistirem.blogspot.com
  persistirem@yahoo.com

  p.d. Dades oficials del club a petició nostra (la única que ens han aprobat) a data 1 novembre de 2010. Cens 179.579. Cens amb dret a vot 123.921
  Tu mateix fes numeros 5% de 123.921 (6196 firmes). O són 5% de 179.579, en la qual la firma dels que no tenen dret a vot també es valida? Una lectura estricta de l´article no ho especifica. Aquests estatuts han donat molt de suc i diferents interpretacions!!!!

 4. Quien era presidente cuando se decidió poner a Unicef (pagando) en la camiseta, y cuál fue el mecanismo para decidirlo… el día que se votó en ese Referéndum yo no debía estar en Barcelona, porque no pude. ¿Usted dónde estaba? Sr. Badía…

  • Llámame despistado pero creo que la Junta directiva del club ha cambiado.

   Es cómico que se insista en acudir a Laporta como único argumento para defender la actuación de la actual directiva.

   Bueno, no es el único argumento, matar al mensajero es el otro argumento recurrente, claro está.

   Sólo falta acudir a la Ley de Godwin y ya está el trípode donde aguantar la carpa de circo.

 5. Guardiola votaría sí…

  Por cierto en su rueda de prensa de hoy: “Qatar NO es un régimen dictatorial”, sino que sufre “injusticias como en todos los países del mundo”. “La gente se educa bien y tiene TODAS LAS LIBERTADES del mundo. No les hubieran dado el Mundial 2022 si no se respetaran los derechos humanos”

 6. Jordi, avuiel nostre gurú Pep Guardiola ha dit en roda de premsa, que Qatar no es un pais que vulneri els drets humans i que la gent s´educa be i te totes les llibertats del mon. Tambè ha destacat qe el patrocini es bo pel club per a la seva estabilitat economica. I ara que fem amb això que diu en Pep?.

  Toquem de peus a terra i tal com està el mon i l´economia el Barça, el club te que generar ingresos,per pagar les seccions, al Messi, al Alves, al Pep, etc. Em sembla que els jugadors de la pedrera quan arriben al primer a equip i trionfem, paren la mà i demanen tindre fitxes amb acord a la seva valua i nivell marcat altres equips europeus. D´Aqui un parell d´anys al senyor Messi se li tindrà qe renovar el contracte,i jo em pregunto, li venem la pel.licula de que el Barça es més que un club i que a sobre es solidari, així si li proposem que s rebaixi la fitxa, ho farà?.

  Jordi, si filem prim Nike tambè patrocina el Barça, algú em podria dir en quin pais i qui fabrica,les pilotes, samarretes, sabatiles, em sembla que ens enduriem alguna sorpresa.

 7. Repito mis opiniones sobre el tema del anterior artículo porque mas o menos sirven para este

  “Si segons Sandro Rosell, Unicef i un contracte amb Uzbekistan eren incompatibles el maig de 2010 jo diria que a data 11-12-2010 Unicef i un contracte amb el règim de Qatar són igualment incompatibles. ”

  Lo que yo he dicho antes HIPOCRESÍA

  “Qatar no es Uzbekistan”

  Claro, pero ser menos malo a priori no es ser bueno ni normal
  Si el limite para cualquier contrato es que la empresa o pais sea menos malo que Uzbekistan mal vamos. O nos quejamos igual o no nos quejamos

  “Más sobre Qatar, dentro del Índice de Democracia, este país ocupa el puesto 144 de 167. De los menos democráticos del mundo.

  Pero la buena noticia es que Uzbekistán ocupa el puesto 164, vamos mejorando(?)”

  Lo dicho, ayer y hoy han quedado retratados todos los PERIODISTAS Y OPINÓLOGOS del entorno barça que ponían el grito en el cielo por Uzbekistan y ahora hacen la vista gorda por Qatar y hasta son capaces de defender a este país solo para no criticar lo que antes les parecía mal. Y allí están las hemerotecas que no engañan

  HIPÓCRITAS

  Allí está la hemeroteca por si quieren saber quienes son, lo triste es que son mayoría
  Y como ejemplo están los directores del Sport y MD Vehils y Nolla

  A mi me parece que todas las multinacionales y gobiernos son corruptos en mayor o menor medida y no me parecía mal ni Uzbekistan ni me parece mal Qatar. Había y hay cosas que se pueden hacer mejor pero para mi no hay ningún problema en los sponsors y demás. El dinero bienvenido sea
  Pero lo que si me cabrea es la HIPOCRESÍA del entorno, la poca credibilidad que les quedaba a algunos hoy la han enterrado

  Y por último no creo que los que critiquen lo de Qatar o lo de Uzbekistan sean menos o mas barcelonistas, ni que disfruten menos o mas de las victorias, ni que tengan ningún beneficio del club, son simplemente opiniones.
  Lo que si me parece mal es la HIPOCRESÍA en las opiniones según quien manda. En concreto de los periodistas que se ganan la vida con esto y son creadores de opinion

  Cada quien disfruta de las cosas a su manera y a su intensidad y las criticas no necesariamente son sinónimo de infelicidad, pueden ser simplemente opiniones descrepantes de cosas puntuales en momentos puntuales
  Dar a entender que hay cules que no se alegran por las victorias del equipo porque critican algunos aspectos del club sin dar nombres y dejando al aire la duda si se refiere a foreros de aquí o no es una actitud de cretinos.

 8. Pero Guardiola nunca se ha quejado de Uzbekistan
  El NO está siendo HIPÓCRITA
  Que es basicamente el punto principal de mi argumento
  LA HIPOCRECÍA

 9. En cuanto a lo de votarlo me parece bien aunque no absolutamente necesario
  Además no creo que se haga teniendo en cuenta que firman el lunes
  Si lo hubiesen avisado antes a lo mejor se podría haber hecho
  Pero lo hecho, hecho está

  • Sr. nuevo, si sigue repitiéndose, tendrá que cambiar el nick (dejará de ser nuevo, permítame la ironía, es broma, si no le gusta… lo retiro)

   Usted cree que el problema esencial es la hipocresía, pero está evaluando las decisiones y opiniones de personas, anteriores a saber el ENORME AGUJERO que les encasquetaba la anterior junta. En la actual coyuntura (con nuestra deuda millonaria, y en la que es tan difícil mantener o conseguir las esponsorizaciones… eche un vistazo otros clubes alrededor nuestro, o la precaria situación de Mediapro) renunciar a 166 millones por romanticismo, como sostienen algunos, es una IRRESPONSABILIDAD, ¿Qué piensa esta gente que opinarían los bancos que sostienen (sí, estamos vivos porque ellos quieren) al Barcelona con el crédito sindicado que hace que sigamos existiendo, si le dijéramos no al dinero, por las peregrinas causas que se exponen por aquí?…

   En cuanto a Qatar. Repito (yo también me repito Sr. Nuevo) Qatar no ha sufrido un embargo de la UE durante 4 años, hasta el 2009, porque el ejército qatarí matara a cientos de manifestantes, niños y mujeres incluídos, como pasó, tristemente en Uzbequistán… En Qatar, no hay niños esclavos, como sucede en Uzbequistán… En Qatar las relaciones con Unicef son cordiales y fructíferas, sobre todo para Unicef… La fundación que luciremos en la camiseta, ha participado, participa y participará en programas de ayuda a países deprimidos, o victimas de desgracias naturales, como el Tsunami o lo de Haiti… Aunque usted vea los dos países iguales, para mí son un huevo y una castaña, y eso es opinable, por lo que no hay hipocresía que valga, Guardiola que no es dudoso, y conoce el país, lo define perfectamente en su última rueda de prensa…

   ¿Y sabe que creo que es lo peor?, que creo que si estuviera Laporta y no Rosell por el medio, no le pondría tantas pegas. Estoy convencido. Es que no le pone tantas pegas ni el As, ni el Marca, que ya es decir. Es tremendo tener que oir ciertas cosas de culés convencidos. Pero, sigan ustedes criticando sin sentido, criticando todo, absolutamente todo. Cuanto más se posicionan tan rabiosamente contrarios, menor credibilidad tienen… y cuando vengan los errores de verdad, de Rosell, que vendrán… nadie les creerá.

   • Usted tampoco hubiera soltado esta filipica si lo de Catar lo hubiera hecho Laporta; de hecho, su opinion seria justamente la contraria, asi que no de lecciones. Por otro lado, el As y el Marca a quien siguen atacando es a Laporta y ahora a Guardiola. Rosell, ya les va bien, ya.

   • Es que yo no le he puesto pegas ni quiero renunciar a los millones que se necsesitaban antes y se necesitan ahora
    ¿No ha leído?

    “A mi me parece que todas las multinacionales y gobiernos son corruptos en mayor o menor medida y no me parecía mal ni Uzbekistan ni me parece mal Qatar. Había y hay cosas que se pueden hacer mejor pero para mi no hay ningún problema en los sponsors y demás. El dinero bienvenido sea”

    Lo que critico es bastante claro, es al entorno principalmente, que salen con cosas come esta ahora:

    “Qatar no es Uzbekistan”
    dentro del Índice de Democracia, este país ocupa el puesto 144 de 167
    Ser menos malo a priori no es ser bueno ni normal
    Si el limite para cualquier contrato es que la empresa o pais sea menos malo que Uzbekistan mal vamos. O nos quejamos igual o no nos quejamos
    Yo por mi parte no me quejaba de Uzbekistan y no me quejo ahora de Qatar

    “Es tremendo tener que oir ciertas cosas de culés convencidos.”
    Si, como acusaciones a otros cules de que desean que el barça pierda solo porque critican algunas decisiones dejando al aire si se refiere a foreros del blogbadia. Es lo que tiene no da ningún nombre

   • Yo no he criticado a Laporta siempre, en todo lo que hizo. Incluso, aunque parezca increíble, lo he elogiado en algunas cosa:. La acción contra los Boixos Nois, la primera negociación del crédito sindicado, el fichaje de Ronaldinho, el fichaje de Rijkaard, el fichaje de Etoo, la apuesta por el futbol atractivo. Para que quede claro, no sé si en éste, pero sí en otros foros, y ahora lo hago aquí, había criticado decisiones como la publicidad de Unicef, o el fichaje de Guardiola, pero después no me han dolido prendas para rectificar y reconocer que me equivoqué, y cambiar mi opinión, y decirlo, defendiendo que han sido grandes aciertos. También he criticado sus errores graves, que a menudo han sido su conducta personal, su afición a buscarse enemigos, a veces donde no los había, las prebendas, los repartos de entradas entre amiguetes, su desprecio a los socios antiguos, a las peñas y a las secciones del club.

    De hecho, nunca he ocultado que yo a Laporta le voté el 2003,… Fue después que creo que a Laporta se le fue la olla y se alejó de lo que prometió (lo mismo pensaron hasta 4 vicepresidentes y 15 directivos, que dimitieron). Se convirtió en un presidente dictatorial y endiosado, que cometió desmanes. Y critiqué y seguiré criticando esos grandes errores, y algunos los seguiremos pagando durante años en Can Barça…

    O sea, que muy probablemente, me hubiera alegrado si Laporta hubiera conseguido el mejor contrato de publicidad en una camiseta, conseguido en la historia del fútbol mundial… Pero así soy yo. Me alegro cuando le pasan cosas buenas al Barça, que le voy a hacer…

   • p_v_i, que si, que nos vamos a creer que no es usted anti-laportista porque le voto el 2003. E inmediatamente asegura que usted es del Barca, a diferencia de otros, como insinua en su respuesta y obscenamente asegura en posts anteriores. Es lo que dice la junta, que lo hacen por el Barca, incluso reconociendo torpemente (no hay gente mas valida entre el establishment barcelones?, por que siempre nos encasquetan a los torpes?) que si la situacion economica no fuera mala no lo hubieran firmado, ergo el acuerdo no es bueno, o es peor que lo que ya habia. Pero nosotros sabemos que en el fondo la motivacion principal es no avalar, amen de otras prebendas que obtengan con el acuerdo. Luego esto es, como mucho, en interes del Barca y de su junta, intereses no necesariamente coincidentes. Ahora bien, usted nos propone que aplaudamos con las orejas, como si no hubiera pasado nada malo y nos equipara aciertos estrepitosos como lo de los Boixos, lo de Unicef, o la vuelta al cruyffismo deportivo con las tipicas tonterias anti-laporta como los canapes, los calzoncillos y tonterias de esas. Muy bien, comaselo usted con su propio pan, que aqui no cuela.

    Ah, y que sepa usted que el mejor contrato de publicidad en una camiseta de la historia del futbol mundial ya lo tenia el Barca, y era el de Unicef.

 10. Jordi, respecte de qui es el Barça, em sembla que actualment qui influeix més a Can Barça es Mediapro. Esperem que tal com està el pati Medipro ens pagui cada any els 140 kilos, si en Roures tanqués l barraca, llavors si que ens podriem fer un fart de riure.

 11. Els socis tenim que decidir si taquem la samarreta i amb qui. La situació del 2003 era una i ara és un altre a nivell econom-financer.
  Per mi el més important és el qui, i més sabent les relacions empresarials de Rosell amb Qatar (un pais que em dona mal rotllo) . Al final, “más de lo mismo” . Als socis que els bombin (a la campanya no van dir qué farien amb la samarreta i amb qui).
  Jo vull tenir quelcom a dir. REFERENDUM O ASSAMBLEA JA!!!

  • Benvolgut Dante, després de llegir l´interesant debat d´opinions d´uns i altre, nosaltres també ens tornem a repetir (article 17.12 dels estatuts). La darrera frase del teu comentari és “Jo vull tenir quelcom a dir. REFERENDUM O ASSAMBLEA JA!!!”.

   Noi, t´hauràs d´esperar sis anys, a tornar a dir la teva. El menys dolent dels règims és la democràcia. I la democràcia del FCB està regulada pels seus estatuts.

   Paraules textuals del club “….uns estatuts que únicament contemplen la consulta general a tots els socis i sòcies en uns supòsits taxats i determinats: l´elecció de la Junta Directiva i la moció de censura.Qualsevol altra proposta ha de ser presentada a l´Asamblea General, que d´acord amb l´article 19.10 dels Estatuts Socials del nostre club, és l´òrgan facultat per decidir sobre les propostes que la Junta directiva ha de sotmetre a l´aprovació dels socis.”

   En resum, o t´esperes 6 anys, o es proposa una moció de censura. El que no diuen és que l´article 17.12 permet portar a discusió de l´Asamblea qualsevol proposta que tingui el recolçament d´un 5% dels socis o 15% de compromisaris.

   Per tant, a callar fins d´aqui 6 anys, amen a tot el que fagi la junta democràticament escullida, o sino et sugerim com al Jordi Badia, a recollir signatures com estem fen nosaltres per arribar al 5% dels socis. (“y que la fuerza te acompañe”)

   6196 firmes no són una utopia, sobretot si continuen els petits incendis com el viatge a pamplona i la publicitat a la samarreta.

   Ho sento, però algu ho havia de dimitir… de dir…de dir.. (ironia gag polonia esquerra republicana)

   Visca el Barça i Visca Catalunya

   http://persistirem.blogspot.com
   persistirem@yahoo.com

 12. Dante,
  no se perque Qatar et dona “mal rotllo”…hi has estat?
  Si et/us dic la veritat, en a mi Qatar em dona un rotllo de puta mare….
  La rao? del 2006-2008 hi vaig estar treballant (si si, guanyant com un controlador i sense pagar impostos) i tinc la conciencia ben tranquila….
  Qatar es un pais absolutista -si, ja se que l’actual rei va endarrocar son pare i aquest a son cosi- pero es la voluntat d’Ala! qui som nosaltres per estar-hi en contra? no volem amb Turkish Airlines que Deu ni do com han tractat els Kurds…???
  Enlloc d’anar a Extremadura el President Rosell no hauria d’haver anat a Creta a demanar perdo?

  Dante,tens rao, la situacio al 2003 era diferent…es devien menys diners i teniam mes patrimoni….i per cert, no t’he vist demanant assamblees per les seccions? Regal Barca, Barca Borges….
  prou demagogia!!!

  sabieu que amb totes les factures de restaurants del Sr.Laporta podriem alimentar 100000 nens del tercer mon? Visca Unicef!

 13. Discriminacions unilaterals sense base i quan el cronista vol ser noticia ell, enlloc d’informar.

  Per que hi ha gent, inclós l’ex-cap de de premsa amb Laporta i amable amfitrió en aquest bloc, que estan , sempre, discriminant en negatiu, la Junta actual quan fa el mateix que la Junta anterior, a la qual emplenaven de ditirambs? Per què?.
  Es discriminar la junta Rosell actual (61,4% dels vots, i com han dit la Laura i altres companys ja es va explicar a bastament a la campanya), demanar-li un refarèndum (als 5 mesos de les eleccions,onva treure un 61% de votsa favor, com mai), PER A AUGMENTAR LES DESPESES DEL BARÇA NO PRESSUPOSTADES, PER A INNOVAR EN UNA CONSULTA DE DIVISIÓ, ja que la pretesa divisió no s’ha produit mai, i la prova són els 4 mocadors que va aconseguir la divisió laportina/xavierina, sobre 90.000 espectador; PER A FER EMPRENYAR A DESENES DE MILERS DE SOCIS QUE HO CONSIDERARIEN/EM UNA XARLOTADA, UNA PÈRDUA DE TEMPS I DE DINERS, com si la crísi no estés ací, , i tot això, proposar per un exasalariat d’en Laporta al Barça.
  Jo, en aqueta bogeria aburda, entendria que en Laporta (ex-president), en Ingla (candidat a les eleccions) i/om en Jaume Ferrer Agusti Benedito, QUE SI TENEN REPRESENTATIVITAT ACREDITADA;(la que es deriva de les eleccions), ho PLANTEGIN, HO DEMANIN, I FINS I TOT, SI TENEN NASOS, CALERS A GASTAR , O LIDERIN FORTAMENT.

  Ara que ho faci un soci sense començar el camí establert als estatuts , és una solemne bajanada.

  Es obligat o no? No. Doncs ja estem a la fi del titular. S’ha acabat el bròquil.
  Es ben curiós. Els mateixos que ens van matxacar dient que era innoble, perillosisim per al club, inaudit, i tots els adjctius, el que feren uns socis, seguintel camí reglamentari, per a fer una moció de censura , .(que va acabar amb més vots negatius a la gestió del president Laporta i de la seva junta que els favorables..), els mateixos que veien la fí del món en una cosa prevista en els estatuts, ara demanen, un referèndum voluntari, …per a què?. I quan es renovi al Guardiola un altre refrèndum? I quan s fitxi un jugador que no es de la pedrera, un alte referèndum…..

  Però que s’ha begut l’enteniment.? I per què? I perquè amb la Junta més votada en la historia del Barça, i no amb l’anterior , a que no li va demanar u referèndum voluntari?
  Perque anar amb entrades pagades pel Barça a Roma, o a LLum de Gas, no es cap rferèndum dels amiguets. Es llençar irresponsablement els diners del Club.

  Cal fer-se notar. Cal publicar sensacionalisme al mitjà que t’acull i cal poder dir grans paraules, plenes de sorrta i buidor, en tertulies radiofoniques. Això no es informar. NO es opinar. ES DEFORMAR. ES MANIPULAR. ES DISCRIMINAR. ES …tot el contrari del que els mestres del periodisme català (Ibañez Escofet, LLuis Foix, Augusti Assia, Gaziel) han ensenyat i demostrat.

  Algú creu que els socis i seguidors sóm xixarel.los? Que repasi el resultat electoral.
  I poter que someti a referèndum dels lectors dels seus articles, voluntari, es clar si volem que segueixi escribint o no.

  Un cop predicat amb l’exemple, aleshores que ho torni a dir.
  Mentre, amb la cris i feina i gestions que tots tenim qe fer per a subsistir, no intenti manipular-nos, si us plau.

  Espero el referèndum voluntari, un darrera l’altre, de tots els periodistes i escriptors corifeus de la Junta anterior que posin la seva continuitat com articulistes a votació.
  Abans de voler fer emprenyar, amb pocasoltades de mala llet, i discritminatòries, a socis i socies del Barça.

  Ens divertiriem molt amb els referendums voluntaris del 30 que podriem llistar i qe tots coneixem. Abans de llançar la pedra , si us plau, doneu exemple, per ètica i per responsabilitat o iresponsabilitat.

  Ben cordialment,
  Andreu

 14. La qüestió a plantejar en el referèndum és molt senzilla:

  – Dona, com a soci, la seva conformitat a la decisió de la Junta Directiva de que la samarreta del primer equip de futbol del FCB porti la publicitat de la Qatar Foundation, durant 5 anys, a canvi d’un mínim de 30 milions d’euros anuals?

  Si la seva resposta és negativa triï l’alternativa que vostè considera millor, entre les proposades, per poder anar eixugant el deute de la nostra Entitat.

  – Doblar el preu dels abonaments en cinc anys, tal com proposava la Junta anterior.
  – Doblar el preu de les quotes dels socis, a partir de la propera temporada.
  – Baixar les fitxes dels jugadors, en la mesura en que vagin vencent els seus contractes, acceptant la possibilitat de que marxin.
  – No fitxar nous jugadors en els propers tres anys.
  – Altres que vostè consideri i que aquesta Junta estudiarà amb el màxim rigor.

 15. Molt bé Andreu jajaj. M’agrada que ara els rossellistes us escudeu rere els estatuts tal i com va fer el Sr. laporta, i li vareu criticar visceralment.

  Si el Sr. Rossell ha de fer el referendum no és res més pq ha estat un bocamoll durant 5 anys xulejant de transparència i participació del soci. I punt. Si ho hagués fet el Laporta l’haguéssiu estigmatitzat.

  El que em fa gràcia és que ara vosaltres us queixeu que contra la junta del Sr. Rossell se li recrimini qualsevol acció dubtosa. És normal, porteu 5 anys fent-ho vosaltres a través dels altaveus més potents del barcelonisme. Per exemple, quan el Laporta va decidir posar al pep d’entrenador. Recordo alguns artícles penosos al respecte.

  Tb em fa gràcia apreciar com alguns de vosaltres li recrimineu al Sr. Badia que comenti el que cregui oportú en el seu blog i demani el que li sembli. Em fa gràcia com li recrimineu que amb la seva veu dicident trenca l’armonia del club. Bé, suposo que preferiu el que ha fet durant uns quants anys el grup Godó. Aquests sí que són professionals, neutres i objectius.

  En fi, repeteixo que a mi ja no m’agradaba lo de UNICEF a la samarreta, però l’avantatge d’UNICEF és que reflecteix la universalitat del barça; la de QF reflecteix, només, els interessos d’uns parfticulars. Per mi, aquest és el major handicap d’aquesta esponsorització.

  Ja per acabar, només apuntar que el que no m’agrada d’aquesta junta és que el seu únic discurs és econòmic. Supediten totes les decisions als diners -De fet, em sembla que aquest ja fou un dels punts de desunió entre Laporta i Rossell. I senyors, crec que estem davant d’un club de futbol i no d’un negoci. En aquest aspecte la junta anterior serà sempre superior; al menys des del meu parer.

  Ah, i una altra cosa, si la única forma d’ingressar 30 milions d’euros anuals d’una nova font és a través de la samarreta és que com a homes de negocis són limitadets.

  Salut.

  • @RDC: a veure quan regales 60 M. € /anyal Barça, per a que demostris que no ets superlimitadet. La junta anterior, les juntes anteriors mai van saber trobar una aportació de 30 M. € any. Eren tots limitadets? Jo estic segur que no. Segons tu , si. Però ho ha de demostrar, amb fets, no amb la boqueta verinosa. I per on circules tu, quans vas en cotxe? per les clavegueres? Tonteries, les justes dels tontos, si us plau.
   Andreu.

 16. Fer un referéndum sobre això és com fer-lo sobre si el Cruyff ha de ser president d’honor. Cap interessat aceptaria ser sotmès a un procès com aquest. I de tota manera han optat per una política de fets consumats i propaganda. Tres exemples.

  Qatar és una monarquia absoluta, on el rei és l’estat. Com en totes les monarquies de la zona, la familia regnant es queda amb tots els ingressos del petroli i del gas i després ho repartiexen entre els seus segons els hi sembla. La Fundació Qatar és un apèndix de l’estat, o sigui de l’emir. Diguem-li fundació, ministeri de desenvolupament o obres de mecenatge de l’emir, tot és el mateix. I aizò és el que el Barça representerà: un règim absolutista, digui el que digui el Faus, el Guardiola o el Dalai Lama.

  Però ens ho hem d’empassar perquè l’acord és el millor del món en patrocini. Però als 30 milions d’euros que cobrarà per associar la seva imatge amb la de Qatar, restem-li els diners per jugar un partit amistós cada any a benefici de la Fundació, restem-li els diners del patrocini de TV3 de la samarreta (que segons deia Catalunya Ràdio es perdran), restem-li els diners de publicitat estàtica a l’estadi que ocuparà la Qatar Foundation i potser ens acostem a 26. Però és que a més a més es deia que el Barça cobrava més de Nike pel fet de poder associar la seva marca amb la d’Unicef. Seguiran pagant el mateix ara? Probablement no. I no oblidem que molta gent (penso en turistes) compren la samarreta del Barça i no la del Madrid perquè és la samarreta solidària. Ara podem tenir l’efecte invers; a més d’un o d’una no li agradarà portar publicitat de Qatar. Han valorat això? Sumem-ho tot i ja veurem quin és el gran negoci. Potser el del Sr. Rosell a Qatar.

  Tot això,se’ns diu, s’ha de fer perquè no hi ha diners. I gairebé sents llàstima fins que penses que a l’estiu hi van haver diners per fitxar el Villa, l’Adriano, el Mascherano i fer una oferta de més de 30 milions pel Cesc.. I després t’emprenyes. Una vegada més ens estan venent la moto.

 17. Vull un referendum sobre en Guardiola!!!!

  Com pot ser que el nostre entrenador hagi associat/associi la seva imatge amb un regim absolutista???
  Jordi, no t’he llegit cap blog criticant-ho…..

  Vull un referendum per tornar alguns titols de l’era Laporta ja que es van guanyar amb un FRANQUISTA a la junta directiva….i no, no era perque Al.la ho volgues com es el cas de l’emir de Qatar…

  Vull un referendum per obligar als presidents del Barca a dur tirants!! si, si, aixi els costara mes baixar-se els pantalons!!!

  Vull un referendum per si s’ha de fer un referendum!!!

  Visca el Barca!! aixo es una olla de grills! d’aqui el nostre escut!!!

  Indignat, jo si que estic indignat que l’anterior junta ens ha deixat 400 millions de deute….aqui l’unic que venia motos ja no hi es….
  RDC, ni p*& idea…com pots di que l’actual junat son limitadets com a homes de negoci? ja veuras on sera el club daqui 6 anys….per si de cas comenca a estalviar per ajudar al Laporta a pagar el que ens deu…

 18. Franco també feia referèndums i mai eleccions democràtiques, Jordi Ho tens present?
  Saps que a un estat de dret valen les normes, i no l’invent de cadascú, sonat o no, de cada dia?
  Espero que sotmetis a referèndum per que vas publicar informació no certa, subministrada per un ex-vice “traidor” (Terme emprat pel Sr. Laporta, no pas per mi..),sobre una cosa que deies que ra molt greu i que ja no s’ha sapigut res mes al respecte. Ja has aprés el que significa “imputat”, jurídicament?
  A recollir signatures, si et creus el qu escrius, per a plantejar-ho a una assemblea de compromisaris, i si ets soci coneixedor dels estatuts vigents del Club, actualitzats per una junta anterior i gens modificats, fins ara, per la Junta actual.
  O et creus tu amb representativitat democràtica suficient per a que et puguis saltar els estatuts, i que una Junta democràtica i democràticament elegida, se’ls salti, perque t’ha vingut una idea lluminosa?
  A recollir signatures , a convocar referèmdums sobre elsteus articles, o a ser una mica més responsable, amic.
  Ben cordialment,
  Andreu

  • Perdona, Andreu, però qui va prometre fer referendums entre els socis sobre les decisions importants i trascendents que hagués de prendre el Club va ser el Sr. Sandro Rosell. Com també va dir que Unicef i el règim dictatorial d’Uzbequistan eren incompatibles i ara es ven a Qatar, com prometre una agència de viatges pròpia per abaratir els costos dels desplaçaments dels socis, i com tantes altres coses que va prometre en campanya però que no ha fet ni segurament farà fruit de les moltes hipoteques contragudes per poder guanyar les eleccions amb solvència.

   • @Carles Perdonat, però donam proves.
    No confonguis, interessadaemnt, transparència amb referèndums.
    Quan aportis proves documentals, si es que les trobes, aleshores perdrè el temps, si es que les trobes. Abans no.No crc que en parlem mes, sobre això.
    No interpretis. Proves objectives. Riurem molt i molt.
    Andreu

 19. Com m’agrada això… Em diu l’Andreu que digui, jo, com m’ho manegaria per obtenir 160 M en 5 anys de nous ingressos sense vendre actius del club. I un be negre 😉

  No obstant això, recordo com la candidatura del Sr. Ingla prometia arribar, en 6 anys, als 1000 m de pressupost per temporada. Segurament es tracta d’una xifra demagògica, és cert, però de segur que sabien de noves vies per financiar-se. I és que la marca Barça, si no s’embrut, pot donar per molt 😉

  En fi, el que sí que em sembla evident és que en un pressupost de 600, 700, 800 o 900 M a l’any aquests 30 milions d’aquest bell i esplèndit país, Qatar, són irrisoris.

  Si el Barça s’ha de fiar, només, dels negocis i amiguets del Sr. Rossell (com ha passat amb QF), aquesta junta potser sí que té problemes i limitacions per engrandir el potencial comercial i financer de la marca Barça 😉

  Salut.

  • Supongo que nadie excepto Ingla y Soriano se creían esa barbaridad de los 1000 kilos no? me está recordando a cierto político que anunciaba “pleno empleo” y parece que no está del todo consiguiéndolo.
   A ver, respecto a los “amiguetes” de Rosell y su junta, de momento no tengo ningún indicio que me haga pensar que los 150 kilos de Qatar no se vayan a cobrar… de Mediapro tengo alguna duda mas, pero vamos, que como no son “amiguitos” no los contamos (bueno, a menos que haya que hacer un presupuesto, que entonces conviene contarlos si llevas chaquetas de colores)

  • @ Nomes hi ha dos problemes:
   a)- Un superlmiitadet com tu té zero credibilitat. Ensenya’m algun aval, nano.
   b)- Que jo sapigui, i ho se, el Sr. Marc Ingla no ha dit ni mu al respecte. No té representant. No ha autoritzat a ningu quepugui parlar en nom seu, i el seu cunyat està a Madrid.
   Adeu, fantasma superlimitadet. De bon rotllo, com sempre.
   Andreu

   • Marc Ingla y Soriano, ya tienen suficientes problemas con intentar salvar sus propias empresas, como para saber cómo salvar al Barça… Desde luego, a juzgar por lo que ofrecieron en la campaña, y la credibilidad que consiguieron, estuvo a la par con las suspensiones de pagos o concursos de creditores que tienen sus empresas

   • i que va dir, Jordi? No es una emisora que escolti gairebe mai.
    Que va dir, el líder de la candidatura que no va aconseguirser ni segona, supera per la el’Agusti Benedito. Tantx ex-vicepresidents que portava, el fill d’e Joan Gaspart, i tantes pressumpes patums………..que sense càrrec no són res.
    Cal que precisi que tant al Marc, com a la Claudia, els valoro molt bé a nivell personal. Dels altres niente.

    Andreu

 20. Qatar és millor que Uzbekistan, aquest és l’argument del periodistes i de la mateixa actual junta del Barça donen per a justificar-se, però se’ls veu el llautó, i si fem una mínima de memòria podem dir que són tots uns cínics i hipòcrites per a criticar a Laporta pels dos amistosos amb el club d’uzbekistan. Es pensen que ens mamem el dit, o què? Segurament! Però, senyors, Qatar no és democràtic, ni garanteix les llibertats ni els drets humans de tothom qui viu i visita el seu país, i això no és culpa de la eva religió, sino de les persones que governen Qatar. I Qatar no té els mateixos ideals ni representa el que el Barça representa i vol transmetre.

  Qatar foundation vol ‘netejar’ la seva imatge a base de tacar la samarreta del Barça. Amb això el Barça es beneficia econòmicament amb els petrodolars, però perd molt en imatge i internacionalització. Deixar de costat Unicef serà un gran error social i en un futur, econòmic. Amb Unicef es fa una inversió de futur, perquè tothom vol ser del Barça, no només perquè guanya, sino com guanya i pel que representa juntament amb la labor que fa en col·laboración amb Unicef. L’acord amb Unicef i la publicitat en la seu de la UNESCO, sí que va ser històric i notori, i de cap manera es pot comparar amb aquest acord amb l’Emir de Qatar.
  El Barça deixerà de ser Més que un Club, per a ser igual que els demés.
  I no em val pensar només en els milions d’euros perquè som el Barça i som diferents. Segur que només tenim aquesta opció? I per què Qatar, a on en Rosell té interesos i negocis com la seva empresa de ‘caçatalents’ de joves futbolistes africans?
  Lo pitjor de tot, és que els aficionats del Barça ho veuen bé i els periodistes fan costat a Rosell, i els pocs que estem en contra no tenim cap mena de recolzament i ni tan sols se senten manifestacions ni protestes, i esperem que Rosell ho signi i ja està, s’ha acabat el Sentiment blaugrana diferent als demés, serem un més dels que hi ha.
  Adéu Barça, Hola negoci.

  • El Finalcial Times considera la operación de brillante y récord absoluto. La prensa deportiva y económica de todo el mundo aplaude el acuerdo, como el gran logro que es… ¿Quién lo critica? Punto Pelota, As, Marca, y ustedes… bienvenidos al mundo real… (real… Madrid)

   • Si es que no te enteras. Lo que se critica es que se venda la camiseta, no si la operación econóica es buena -que lo es- o mala.

    Y es que, que un club con el 2º mayor presupuesto del mundo “necesite” vender la camiseta para seguir compitiendo es un chiste de mal gusto.

    De tan mal gusto como afirmar que es una dictadura amable, como si alguna dictadura pudiera serlo.

    Y hombre, si para solucionar la situación económica del Barça hay que vender la camiseta o vender el nombre de Camp Nou, pues qué quieres que te diga, para ese burro no hacen falta alforjas. Menudos cracks de gestores.

 21. He mirat el que diuen els de Qatar sobre l’acord amb el Barça i m’he quedat glaçat.

  Segons l’Agencia de Notícies de Qatar el Barça ha arribat a un acord amb Qatar Sports Investments fins al 2016 per 166 milions d’euros, en qualitat de “global partner” (soci global). Parla de la Qatar Foundation com a nou espònsor del club i afegeix textualment:
  “Aquesta nova associació global entre Qatar Sports Investments i el F.C. Barcelona també se centrarà en donar suport a les ambicions del club en el futur. A més a més Qatar treballarà estretament amb el F.C. Barcelona, entrenadors, jugadors i personal de l’acadèmia (“academy staff”) a mesura que busca desenvolupar encara més el seu fútbol domèstic a tots els nivells i edats.”

  (http://www.qnaol.net/QNAEn/News_Bulletin/Sports/Pages/10-12-10-2248_29_0062.aspx)

  Per un altre banda en un article del diari el Punt es diu que “l’empresa BSM (Bonus Sports Marketing), que es dedica a l’organització d’esdeveniments esportius i que va rebre l’any 2004 un important encàrrec del govern de Qatar. A través d’un interessant projecte anomenat Aspire, es buscarien jugadors capaços de representar Qatar en el mundial del 2022, que organitzarà aquest emirat, projecte que ha desenvolupat com a cap Josep Colomer, que ha buscat futurs futbolistes per tot el continent africà.(…)”
  “Rosell ha venut BSM a una empresa de l’Aràbia Saudita anomenada DAG, (…). Va arribar a un acord per la venda de l’empresa el juliol passat. Llavors es va fer efectiva la meitat de la venda. L’altra meitat es farà efectiva el mes de gener vinent, quan compradors i venedors es reuniran després d’uns mesos en què la part compradora haurà pogut comprovar que tot el que la part venedora li havia explicat respecte a la societat era cert.”

  Però tranquils, que segons els del diari el Punt, a més de que l’any 2004 Qatar ja sabia que organitzaria el mundial, diuen que “Es va voler veure un lligam entre aquest acord [Barça-Qatar] i els negocis del president del Barça”. “Res més lluny de la realitat”.

  (http://www.elpunt.cat/noticia/article/8-esports/48-barca/343993-rosell-ja-sha-venut-bsm.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=portada&utm_source=rss&utm_medium=portada&utm_campaign=rss)

  No tinc paraules. Jordi, on són els periodistes d’aquest país?

 22. Vaja, Andreu, això de “fantasma limitadet” no m’ho havien dit mai; potser tens raó 😉

  Has d’entendre, però, que no es tracta que jo presenti en aquest blog opcions econòmiques a la sponzarització de la samarreta. Està fora de lloc. Simplement m’he limitat a comentar que altres alternatives, com la candidatura de Marc ingla, sembla ser que les tenien. I ja he comentat, Oscarbares, que segurament les aspiracions de 1000 M era una exageració. Tanmateix, qui sap. la marca Barça pot arribar a ser molt forta. En tot cas la junta actual podria demanar consell a la candidatura de Marc Ingla al respecte, si és que en realitat volen que el Barça vagi a una i sigui més gran.

  D’altra banda, andreu, em tires en cara quan sóc capaç d’avalar. Suposo que ho dius per tal de justificar el que fa aquesta junta: ja que ells han avalat, llavors les necessitats els obliguen a fer el que fan. Suposo que amb això insinues que si jo avalés el que ells han avalat tb ho feria ¿Erro?

  Bé, com que aquesta junta se les dóna de codis ètics i altres flipades per l’estil només diré una cosa al respecte: el principi bàsic de tota ètica és actuar lliurement. En aquest sentit, si aquesta junta actua sotmesa a les necessitats i les circumstàncies, llavors actua de forma immoral.

  De totes maneres, em sembla que tots els presidents del Barça han tingut necessitat de diners i per tant, tenien arguments necessaris per justificar la propaganda a la samarreta; i no ho varen fer. aquesta junta ho ha fet a la primera de canvi.

  Salut

  • la candidatura de Marc Ingla también decía que era capaz de ganar las elecciones, y que tenían encuestas que les daban favoritos… luego los resultados se encargaron de devolverlos a la cruda realidad…

   Desde luego, mejor que se encargasen de intentar reflotar las empresas fallidas que van dejando por ahí

   • Bé, suposo que la crítica fàcil contra el Sr. Ingla és la fallida d’una de les seves empreses. De totes maneres, que critiquis una fallida per ser una fallida indica que en saps molt poc de negocis.

    D’altra banda, no deixa de ser cert que gràcies a ell i Soriano el Barça va triplicar ingresos amb 5 anys sense posar propaganda a la samarreta.

    I en tot cas, només comentar que els qui critiqueu tant fèrriament els que posem en dubte aquesta esponzorització no heu entés una cosa, i no l’heu volgut entendre: que darrera d’aquest esponsor no sembla que hi hagi una necessitat directa i expressa del club, sinó més aviat uns interessos personals -La necessitat de presentar nous ingressos per no haver d’avalar.

    Bé, podeu defensar que econòmicament l’sponsor és bo, però em sembla que no podeu dir el mateix a nivell de imatge.

    Salut.

   • La crítica es fácil porque es clara y rotunda. El que no es capaz de manejar los números de su casa en tiempos de crisis, no tiene credibilidad para dar lecciones. Lo siento mucho, es inapelable.

    La solución Soriano fue aprovechar el contrato con Telefonica (de la época de Núñez), subir un 5o y pico por ciento los precios de socio y abonos, hacer una caótica e insostenible política de altas de socios sin asiento (que gracias a Dios, se está reconduciendo) y vender patrimonio a mansalva. Ni imaginación, ni mejorar… Unos años después, seguimos con la misma deuda o peor que la que dejó Gaspart, con lo que se marchó sin solucionar la papeleta.

    A Soriano e Ingla, los examinó la masa social en las últimas elecciones, y obtuvieron el resultado que reflejaba la credibilidad que proyectaban. Los argumentos son fáciles, porque son incontestables.

    Y precisamente, como la economía que nos han dejado es esta, el acuerdo qatarí es positivo y supernecesario. No entiendo que nadie que conozca los desgraciados números del club, que piense que el acuerdo no es necesario. Solamente recordar que la Asamblea de socios ha aprobado un presupuesto que parte de entrada, no con empatar, sino con perder 20 millones de euros. La situación es MALA, y el contrato es necesario. Y no tiene que ver con que la junta tenga que avalar… esa sería una insinuación que se tendría que demostrar.

    En cuanto a la imagen, el acuerdo conseguido ha sido valorado positivamente, de record mundial, y con admiración por la prensa deportiva de todo el mundo.

    Ah, y hablando de imagen, en la rueda de prensa de hoy, en la presentación del acuerdo, en la mesa, sentada junto a Rosell y el representante de QF, ¿Saben quién estaba? La presidenta de Unicef, avalando el contrato.

  • @RDC
   Mira, a veces no se si contestar porque me da la sensación de estar haciendo de “abogado” de la junta actual cuando realmente ni me va ni me viene.
   Lo de Ingla en campaña era simplemente una “boutade” y el mas que nadie lo sabe. Crecer sostenidamente de una forma tan bestial es imposible, y creo que sobra explicarlo.
   Llegados al nivel actual el club no tiene tantas posibilidades de crecimiento como algunos aventuran, porque entre otras cosas hay una recesión y estancamiento económico a nivel global que lastra muchas de las iniciativas que se puedan llevar a cabo.
   Hay mercados en los que se puede expandir la marca Barça, es cierto. Pero entonces empezaremos con aquello de si vale la pena ir a China en pretemporada para ganar apenas un par de millones.. o a USA etc… que de todos los colores las hemos oído.
   Si en vez de hacer “política de andar por casa” intentamos ser fríos en el análisis y desapasionados en el tema, hay que ser conscientes de que el Barcelona como club necesita ingresos de forma imperiosa… vengan de donde vengan. O eso, o resituar las aspiraciones de unos y otros en otro contexto, con un equipo de básquet mas flojito, con un equipo de fútbol sala sin estrellas, con alguna sección deficitaria menos etc…
   Lo que no se puede es tener TODO y además a Messi y compañía y pretender ser selectivos encima con según que cosas.
   Yo particularmente creo que habría que hacer un referendum, pero mas por ser algo tan histórico como lo es lo de la camiseta (que solo se ha “manchado” con JAL en un par de partidos si no recuerdo mal) porque entiendo que marcará un antes y un después para mucha gente (o al menos eso leo)
   El problema lo veo cuando llevamos estas cosas al extremo con el único interés de poner palos en las ruedas del presidente de turno, porque me da la sensación de que lo siguiente será discutir si los resultados de tal votación son legítimos, que si la abuela fuma… y así es imposible tirar adelante un club.
   Yo hago el esfuerzo de ponerme en la piel de los actuales directivos. Te enfrentas a una deuda enorme, un nivel competitivo elevadísimo (y no critico ni lo uno ni lo otro) y una crisis mundial que cierra determinadas vías quizás menos controvertidas. Además tienes la obligación personal para con tu familia de no exponer patrimonio mas allá de lo necesario (seamos sinceros, todos somos culés, pero yo no cambiaría mi casa por un título del barça…)
   Pues hombre, si te tienes que tragar algunos sapos por 30 millones de euros al año, entiendo perfectamente que se haga, aunque no me gustara la publicidad en la camiseta ni determinadas cosas.
   Lo que no me parece de recibo es la crítica de la forma que se hace en determinados medios, porque se enrarece el entorno de forma antinatural, y para una vez en 100 años que nos toca disfrutar…

   • Bé, Oscarbares, em sembla molt coherent el que acabes de comentar. Amb el sr. p_v_i hi tinc més diferències. Però bé, al cap i a la fi potser només és un parlar.

    Segurament part de la meva suspicàcia vers aquest acord rau en el fet que no em crec del tot que el Barça tingui un forat tant immens i voraç com presenta la junta actual (me’n fio més dels números defensats pel Sr. Sala i Martin i la seva opinió). Ja sé que el Sr. p-v-i dirà amb rotunditat que el forat és aquest i bla, bla, bla; però ja sabem com és la comptabilitat. Fet és, que el barça estava disposat a pagar entre 30 i 40 milions per en Cesc aquest estiu. I jo entenc que en gran mesura la pèrdua dels 20 milions comptabilitzats aquesta temporada es deu, exclusivament, al cas Ibrà. En aquest sentit, entenc que no estem davant d’un problema estructural de l’economia del club com semblen predicar la directiva actual. Però bé, igual m’equivoco… Què sé jo. Malgrat tot em sembla que l’aigua no està clara.

    I és que en aquest pacte no hi veig l’aigua clara. S’ensumen més coses al darrera. encara que, ho reconec, potser no és el cas… però s’ensumen.

    En qualsevol cas, no trobo gens desencertat que el Sr. Badia comenti i posi per escrit en el seu blog allò que consideri oportú. Encara que molts jutgin que està equivocat o no sigui pertinent el que escriu.

    En fi, salut.

 23. Com es nota la divisió a can Barça… Sandrusquerus vs Laporterus… Uns criticaven els acords amb Beijing o Uzbequistan, i ara miren cap a una altra banda amb l’acord de Qatar… I al revés… Jo no critico l’acord amb Qatar, critico els que abans miraven d’una altra manera els acords amb paisos de democracia dubtosa, pel sol fet de que era en època Laporta…

 24. La Qatar Foundation promou la Qatar Faculty of Islamic Studies, en la qual s’hi enquadra l’Al-qaradawi Centre for Research in Moderate Thought: http://www.qfis.edu.qa/output/page136.asp Al-qaradawi és un clergue islamista radical que predica coses com que Hitler és un enviat de Déu i càstig per als jueus: http://www.youtube.com/watch?v=HStliOnVl6Q Al-qaradawi justifica les pallisses a les dones, la persecució i el càstig d’homosexuals i l’assassinat de dones jueves embarassades. Al-qaradawi ha estat honorat amb el State Acknowledgement Award per les seves contribucions al camp dels Islamic Studies del Govern de Qatar. Més informació sobre aquest clergue subvencionat per la Qatar Foundation: http://en.wikipedia.org/wiki/Yusuf_al-Qaradawi#Adolf_Hitler_and_the_Holocaust

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s