La FEF i la UEFA fan curt amb el Madrid

Els comitès de la Federació Espanyola de Futbol i la UEFA han fet curt amb les sancions que han imposat al Reial Madrid. Ja entenc que hauran complert amb el règim sancionador que tenen, però haurien hagut d’anar força més enllà. L’entrada de Sergio Ramos a Messi és d’una violència excessiva, certament, i un partit de suspensió sembla generós; tanmateix, no ho dic pas pel fet en si mateix.

A mi em sembla que tant la FEF com la UEFA han perdut una ocasió magnífica per a imposar unes sancions que fossin exemplars i servissin de precedent per a mirar d’eradicar del futbol comportaments que són impropis i que atempten contra els valors essencials de l’esport.

L’entrada de Ramos és inacceptable en si mateixa, perquè fa mal i té risc de lesió. Però també és greu perquè és fruit de la impotència i la ràbia acumulada durant els noranta minuts, és conseqüència de no saber perdre, i saber perdre és un dels valors que hem de defensar. La reacció posterior, empenyent Puyol i Xavi i tot aquell que se li acostava, ho agreugen.

Les autoexpulsions de Ramos i Alonso a Holanda la setmana passada, no fan mal a ningú. No són els primers jugadors que en provoquen. Futbolistes del FC Barcelona també ho han fet. El reglament no pot precisar prou totes les circumstàncies, i les lectures favorables en determinats moments de les normes, són inevitables. Però, per la manera com les van provocar, per les reaccions posteriors del tècnic José Mourinho, van quedar com una burla. Per aquest motiu, no em va semblar malament la suspensió a Pinto.

Els futbolistes, ens agradi o no, són models de comportament. Em sembla que n’hem de ser conscients alhora de valorar les seves actituds, especialment en el terreny de joc. I els organismes sancionadors haurien de ser els primers a no deixar passar cap oportunitat per a ser exemplars.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s