Antiviolència contra Mourinho i Preciado

La Comissió Antiviolència ha demanat a la Federació Espanyola que obri un expedient sancionador als entrenadors del Reial Madrid, José Mourinho, i de l’Sporting de Gijón, Manuel Preciado, per l’intercanvi d’acusacions que es van fer la setmana passada i que van carregar de tensió el partit de diumenge entre els dos equips al Molinón.

La decisió d’Antiviolència ha sorprès gairebé tothom i ha indignat el Reial Madrid. És sorprenent per inesperat i positiu, perquè no és gaire normal que s’actuï amb aquesta decisió i fermesa. Més aviat s’acostuma a deixar passar per allò de que el futbol ja les té aquestes coses. És clar, s’ha de veure què n’acaba fent la Federació, però així d’entrada la iniciativa d’Antiviolència ha de ser benvinguda i ja era hora que es miri d’aturar una deriva que du el futbol pel camí del pedregar.

La reacció del Reial Madrid, que ha parlat per boca del director general, Jorge Valdano, ha estat d’indignació. És veritat que, així d’entrada, les declaracions de Preciado fan més mal d’orella que no pas les de Mourinho. Dir “canalla” a algú és un insult. Dir-li a un entrenador que s’ha deixat guanyar no és insultar-lo, però si que és dir-li que és un venut i un mal professional.

Tanmateix, a mi no em sembla pas que s’hagin de mesurar els comportaments de l’un i l’altre en funció de la gravetat dels insults, encara que tinguéssim un instrument per a mesurar-los. Jo crec que un entrenador falti al respecte d’un altre entrenador, com és aquest cas, és greu i s’ha de sancionar perquè és susceptible de generar violència. No hi ha d’haver cap mena de condescendència, val més passar-se de prudent que no pas haver de lamentar-se després. Això del futbol trastoca molta gent.

Personalment, d’aquest episodi tan lamentable, m’he quedat amb dues imatges. L’una es va produir durant el partit. Va ser a conseqüència de l’entrada de Botia a Cristiano Ronaldo, la de l’expulsió. La reacció del futbolista portuguès va ser incomprensible i impròpia d’un professional que hauria de controlar molt més les emocions i ser conscient que el seu comportament no passa desapercebut i causa reaccions en cadena, com la d’aquell espectador que es va posar a agitar el paraigua i que, si hi hagués arribat, li hauria etzibat un cop a la closca; jo, ja m’ho perdonareu, em vaig posar en el seu lloc i vaig pensar que no voldria que els meus fills, o les persones que m’estimo, em veiessin mai en una reacció com aquella i per un partit de futbol.

I la segona imatge amb què m’he quedat va ser posteriorment, quan Emilio Butragueño, que ostenta el càrrec de director de Relacions Institucionals, va dir que no havien fitxat Mourinho per fer amics sinó per fer un equip campió. Vol dir que per al Madrid guanyar val tot.

Realment, per aquest camí el futbol se’n va pel pedregar.

Anuncis

Un pensament sobre “Antiviolència contra Mourinho i Preciado

  1. Siguem clars: el Madrid està acostumat a trepitjar tothom. Ho ha fet durant decennis als despatchos, i ara ja ho fa descaradament i davant de la premsa. Es una demostracio mes de que la democracia espanyola no ha fet altra cosa que oficialitzar i legitimar els vicis del franquisme convertits en caracteritisques intocables de la patria. Ara, legitimat i ficialitzat el desig de domini del Real Madrid, Butragueño no es talla i diu a les clares que no van fitxar Mourinho per fer amics, o el director del Marca, que si no es a la plantilla del Madrid no es per manca de ganes, escriu (ja no es iren ni en el queescriuen, fan crides a la violencia en lletra impresa i signada!) que a Messi calia aturar-lo pel civil o pel criminal. Senzillament a can Madrid, ara que potser amb les intimidacions de despatx ja no n’hi prou, doncs no hi ha cap escrupol en passar a l’acció directa i descarada, perque ja saben que no passara res. si la Federacio es porta com acostuma, aqui l’unic que s’endura un puro es en Preciado.
    No va ser en Jose Maria Garcia qui, segons ell, va escoltar Aznar dient: “Tenemos que ayudar al Real Madrid”? amb padrins aixi no cal tenir manies: joc ras i patada al cap. Com en CR7 ja ha captat perfectament, tot s’hi val per donar glories a Espanya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s