FC Barcelona: les set jornades que vénen

De la mateixa manera que cent dies no són suficients per fer un balanç de la presidència de Sandro Rosell, les sis jornades de Lliga espanyola disputades tampoc no permeten dilucidar si aquest any, també, o aquest any, potser no. Ara, així com dèiem que segons com vagi l’assemblea de dissabte podrem saber quan de moguda pot ser la vida institucional del club els pròxims temps, les set jornades que vénen a la Lliga espanyola es poden veure com a força decisives perquè un cop disputades el FC Barcelona ja s’haurà enfrontat als sis equips que hi ha al cap davant de la classificació, als tres que té per davant (València, Vila-real i Reial Madrid) i als tres que té per darrera (Sevilla, Getafe i Atlètic de Madrid).

Després de rebre el Reial Madrid el cap de setmana del 27 i 28 de novembre, s’haurà complert un terç del campionat de Lliga amb la qual cosa, a més a més, ja permetrà intuir quin caire pot acabar tenint la temporada blaugrana pel que fa la competició domèstica. Amb la particularitat que el FC Barcelona serà l’únic dels set magnífics presents que haurà jugat contra els altres sis. Entre mig, hauria d’haver enllestit la classificació per a la següent ronda de la Copa del Rei i la fase de grups de Lliga de Campions. Només comptarà amb una setmana sense partit entremig, la del 15 al 21 de novembre.

Dels set partits, quatre són al Camp Nou: València, Sevilla, Vila-real i Reial Madrid; i els altres tres a fora, és clar: Saragossa, Getafe i Almeria. Rebre els quatre principals rivals a casa a la primera volta no sembla cap gran avantatge pensant en què quan arribi el moment realment decisiu per al títol se l’haurà d’anar a jugar a camps hostils. Més raó per a considerar que els blaugranes no haurien de badar, agafar un bon botí de punts i contemplar com els seus rivals es van barallant entre ells.

Tots els partits valen tres punts, ja se sap i és el que s’acostuma a dir, sobretot quan hi ha un resultat inesperat contra un rival amb què no es comptava, però els partits en què s’enfronten els rivals directes aquests tres punts tenen més valor perquè és en aquests partits quan es pot agafar avantatge a la classificació.

Per tot això, aquestes set jornades que vénen poden ser tan decisives per al futur del Barça a la Lliga, encara que quan en surti falti molt pel final. Gairebé tant decisives com l’assemblea de compromissaris per a la vida institucional del club, encara que quan acabi quedi tot un mandat per endavant.

Anuncis

11 pensaments sobre “FC Barcelona: les set jornades que vénen

 1. Una cosa es el tema esportiu i l’altre el tema institucional, no hem de barrejar-ho, de fet es molt important que amb maxima transperencia es conegui i s’informi al soic de tota la veritat, jo de fet si fos compromissari, preguntaria:

  – Hi ha ressentiment en aplicar la llei i fer complir els estatuts i el programa de campanya que varem votar el 62% dels socis? Crec que NO.

  – Podria ser Laporta qui ha fet les filtracions, ja que li interessa: pq queda com víctima d la caverna d madrid. Recordem que el Club en tot moment ha negat l’informació que ha aparegut als mitjans, aixo es mes que probable es el qui guanya més, l’actual junta no en treu res i respon a la máxima de que no hi ha millor defenssa que un bon atac, es del tot creible i MÉS QUE POSSIBLE !

  – Si surt a la Due quan es van gastar en juergas de Luz de gas, Rivelino’s i les carpes de Sant Gugat?si realment son barcelonistes i si l’actitud que tenen creuen que fa algun be a l’entitat
  – Demanaria si denunciaran a la justícia a Laporta, Godall i Olivé en cas de que la Due demostri que s’ha delinquit
  – Preguntaria si existeixen actes delictius relacionats amb Uzbekistan
  -Preguntaria quants milions d’euros del soci s’han dilapidat a Viladecans i si segueix endavant la denuncia de Luis del Val contra l’anterior junt
  En fi es el que s’hem ocudeix i crec que es de “justicia” saber la veritat.

  • Ramón, no crec pas que els anteriors directius hagin fet les filtracions, primer, perquè dubto molt que tinguin la due diligence, i, segon, perquè més que com a víctimes queden com a uns trinxeraries. A més, observa que el gruix de les suposades malifetes van sortir uns dies abans que la Junta Directiva aprovés el Codi Ètic. Tot va semblar molt ben pautat.
   Després, la due diligence no demostrarà que s’hagi delinquit. Com a molt, servirà per dir que s’haurà malgastat, s’haurà pagat més de compte o s’hauran incorregut en despeses supèrflues, però això no és cap delicte, malbaratament com a molt.
   La qüestió de l’assemblea no és aquesta, no es juga a la due diligence. Aquest és el primer punt de l’ordre del dia. No la faran pública, òbviament, perquè seria una irresponsabilitat com, finalment, han reconegut. Faran un informe i suposo que diran tot el que s’ha gastat en càtering, regals i el que els sembli. Després, passaran al segon punt que és la liquidació de l’exercici anterior. Aquí diran que es van perdre 77 milions d’euros. I, en el tercer punt, demanaran si s’ha de demanar als anteriors directius que cobreixin aquelles pèrdues amb l’aval que tenien subscrit: haurien d’avalar uns 40 milions, la diferència respecte dels beneficis fets durant el seu mandat. Entre l’informe de la due diligence que hauran fet i el tancament presentat, seria per molt que l’ambient de l’assemblea no digués que s’ha d’exigir el compliment de l’aval.
   Em sembla que anirà així.

   • Gràcies Jordi, de totes formes crec que es creïble, pel tipus de filtracions, rellotges, catering, vols, en fi Xocolata del lloro, que ho hagin fet l’anterior junta, ja que son despeses que si coneixien I embolicar-ho tot plegat els beneficia, es la meva humil opinió. Sincerament crec que com a mínim es tindrien de donar mes detalls, I no passar-hi tant de puntetes com tu dius. Però ja veurem, de fet com es el primer cop, que una junta vol tirar de la manta, crec que ni tu ni jo ni ningú ho sabem de ben cert com anirà tot plegat. Jo sóc partidari , a que es vagi fins al final I no hem val que es digui, que generarà fractura a Can Barça I que posí l’equip pel mig. No te res a veure, es com si al Orfeo, no haguessin pogut cantar desprès de conèixer el Cas Millet, encara ho van fer amb més força. Son professionals, I si els hi afecte es XQ tenen por de quedar-se sense els rellotges o els mims d’en Jan, diria molt poc d’ells. Al fi I al cap crec que també han sigut víctimes d’el torbellí Jan. Seny si us plau !

   • Ramon, això dels rellotges és tan antic com el futbol. Tots els presidents han premiat la consecuió dels títols amb el regal d’un rellotge.
    Jo també estic d’acord que si hi ha hagut alguna actuació penible es vagi fins al final. La meva crítica i dubte és la manera com s’ha fet fins ara.

 2. Ramon,
  Sembla que l’important al Barça és el que el club es gasta en obsequiar rellotges als jugadors pels títols guanyats (això fins i tot ho feia el garrepa del Núñez), o si el president va de festa (sembla que necessitem una monja-alferès).
  Jo el que he vist és que el club en aquests últims anys ha pujat, en títols i prestigi, fins el cim de futbol mundial.
  Que es varen fer fora els violents (Sembla que ja hi tornen a ser. Gràcies Sandro!)
  Ique, entre altres coses, va tornar a ser un club català (Ara, el Sandro se’n va a llepar el cul a l’estremeny i es dirigeix als penyistes en castellà).
  El tema de l’auditoria és per sucar-hi pa, obligant a canviar l’informe a l’auditora per cobrir-se les espatlles quan surtin. Ho sento, crec més en l’honradesa del Sr. Sala i Martín que en la del “sector negocis” de CiU que és qui, pel que sembla, controla el club actualment.

 3. Com no sóc compromisari enguany, nomes podré, si puc, seguir.la per Barça TV.
  I aleshores veurem si els profetes encerten o s’equivoquen.
  De moment hi ha un tema important: els comptes del 2009/2010, els auditats, els que valen, se salden amb unes pèrdues monstruoses. I això es 100% responsabilitat de la junta sortint.
  L’auditor es el mateix. I no hi ha pas dos comptes, perque numeros sense auditar son volades de coloms, sempre.
  Es a dir, l’etapa amb més triomfs esportius del primer equip, i en teoria amb més ingressos aconseguits, se salda amb unes pèrdues molt elevades. S’ha gastat massa, i massa vol dir amb massa alegria i sense cobertura amb els ingressos, per elevats que fossin, i falta veure si s’han gastat amb rigor, en determinats temes.

  Pel que fa a la dd, es de calaix que mai s’ha tingut la intenció de penjar a la web del Barça els 400 ó 500 fulls de l’informe escrit final. Entre altres coses perque segur que hi ha dades i tendències estratègiques, i fracassos corporatius importants, i xifres de sous i honoraris, protegits pel secret professional. El que si espero es que s’en difongui un ampli resum, qualitatiu i quantitatiu, que no afecti a dades vitals del club en la indústria de l’espectacle futbolístic, que permeti, als socis i sòcies, disposar d’una informació i d’un informe resumit de com està el club a l’estiu 2010. No és un tràmit, ni molt menys. SI hagues estat un tràmit, les diferències insalvables Sandro/Laporta (el 2004, quan la majoria de la junta va donar suport a la tesi Laporta -contraria al programa electoral 2003- de no divulgar-res) no s’haguessin produit.
  I una dd no es cap sumari judicial, ni cap acusació, ni cap perorata personal, ni cap judici de stió directe. Es un informe empresarial ampli, molt ampli. Per tant, a l’igual que la Junta Laporta no va remetre la dd que van encarregar a l’anterior junta Gaspart, tampoc es de rebut que l’informe empresarial dd actual calgui ensenyar-lo a l’anterior junta. Sobretot perque no tenen absolutament cap responsabiltat, ni cap funció, en el club, més que la de socis i socies.
  La dd és un ampli informe que signa una companyia especialitzada. No és un informe de la Junta actual. Es un informe per a la Junta actual, la que regeix el club. I per transparència envers els socis i sòcies, copropietaris del club, se’ns oferirà un resum, espero que ampli, que ens il.lustri sobre l’estat global del club. Primer els compromissaris, naturalment, i després , via web del Club, resta de socis i sòcies.

  I a qui no li interessi això, i nomes vulgui comptar gols a favor i en contra, perfecte. Hi ha d’altres socis que si tenim interès en saber com està el club, en molts aspectes, i l’econònic no es el darrer en importància. O sia que tranquil.litat, rigor, seriositat i gens de demagògia, si us plau. Quan legui la Junta actual, segurament la seguent Junta també encrreragarà un dd, per actualitzar rapidament el coneixement de la situació i del que s’ha fet.

  Normalitat plena i mes garanties per als socis. No entenc que algú se’n pugui escandalitzar. Seria el mateix , crec, que si algú demanés que els comptes anuas i els estats financers no cal que estiguin auditats, i aixi ens estalviariem els honoraris de l’auditor.
  A la fi, tot major d’edat es responsable del que ha fet i decidit. Va amb la condició humana.
  Cordialment,
  Andreu
  No es una questiód’honoraris, es una questió de credibilitat, veracitat i confiança en els números oficials del Club, i això només ho facilita una auditoria.

 4. La rueda de prensa que dará mañana Laporta, será un intento desesperado del anterior presidente para intentar sembrar dudas sobre algo que es incuestionable, las inmensas pérdidas que la saliente junta ha ocasionado al club.

  El único estado contable posible, según los estatutos y la lógica, es el auditado.Así ha sido siempre, nunca se ha cambiado este criterio.Todo lo que diga Laporta es pura anécdota y simplemente serán argumentos defensivos contra lo que seguramente le va a caer encima.
  Los números del club, para tranquilidad de todo el mundo y como hacen las grandes empresas, deben ser auditados por una compañía externa de primera línea.Así nos evitamos maquillajes contables como el que Laporta, Olivé y Sala i Martín han intentado.

  La reclamación por las pérdidas de alguna forma u otra acabará en el juzgado.Lo más logico es que la asamblea lo apruebe. Si no es así y visto lo que ha venido sucediendo en los últimos años, algún socio lo llevará al juzgado o demandará a la junta responsabilidades por no reclamar las pérdidas de la junta de Laporta.

  • Qué pesats! Oblideu-vos del Laporta! Que ja no és president! Oh, ah, però… ay ay ay que pot treure vots a CiU i això tampoc ens interessa al Grup Godó and Company. Quin horror, quina pasterada, quin país… collons d’oasi! Aquí sempre han manat i manaran els mateixos, per una vegada que surt un paio que els fa sentir incòmodes… la gent va i s’ho traga i se li tira al coll… qué facil és manipular a la massa… Quantes collonades! Aquí tenim el que ens mereixem… jo pensava que en sandro passaria pàgina un cop assolit el seu objectiu, però tot s’està posant gris, gris… quin aborriment! Ja tornen a manar els de sempre, ja som un equip vulnerable un altre cop, tot torna diuen…que tornin els anys gloriosos i no els de la mediocritat…

 5. Eduard, para ti olvidarse de Laporta supone olvidarse de una pérdida de 77 millones de Euros ( casi 13.000 millones de pesetas). No se trata de un tema político se trata de una gestión económica nefasta de la que son responsables Laporta y su junta directiva.No hay que mezclar temas ni confundir a la gente y eso es lo que Laporta está intentando a la desesperada.

  Su gestión económica tiene demasiados puntos oscuros que hay que conocer y valorar.Y no se le puede ocultar al socio del Barça este debate.Queremos saber la verdad sobre la etapa Laporta y tomar una decisión.

  • La verdad… la verdad y contabilidad dificilmente van de la mano… Pero, ya he dicho que cada uno se crea lo que quiera. Lo que sí es real es que el Barça que dejó Laporta estaba en lo más alto en todos los niveles.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s