Una vaga que a gairebé tothom li va bé

La vaga general que des d’aquesta mitjanit hauran començat a fer moltes empreses i treballadors a tot l’Estat serà un èxit, sens dubte, perquè és una vaga que a molts sectors ja els va bé que sigui massiva. En primer lloc, és una vaga que va bé als sindicats, que en són els convocants i que em fa la impressió que aquesta vegada hi han posat més afany i mitjans que mai. En segon lloc, el Partit Popular perquè més enllà de les declaracions dels seus dirigents en contra de l’aturada, que les han de fer perquè és el que els diu el manual conservador, és clar que un èxit rotund de la vaga desgastarà encara més el govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero; és una vaga amb una transcendència electoral indiscutible. I, en tercer lloc, als mateixos empresaris els pot anar mig bé si contribueix a fer caure un govern que ha fet una política tan erràtica i dolenta en matèria econòmica. Aquesta vaga serà un èxit i no només per l’acció dels piquets que es diuen informatius i que impediran anar a treballar a més d’una persona que no voldrà fer vaga perquè no hi creu o que tindrà por de fer-la per la precarietat del seu contracte o que, simplement, no es pot permetre perdre un dia de sou. Però és una vaga que a gairebé tothom li va bé i per aquest motiu veig que serà un èxit.

La vaga es fa contra la reforma laboral del govern espanyol. És un motiu prou gruixut per a convocar una aturada general si els sindicats consideren que és una reforma lesiva per als drets dels treballadors. No obstant, és una vaga d’una oportunitat discutible. Amb la crisi econòmica que pateix el país i l’alt nombre d’aturats, no sembla molt encertat demanar als treballadors que facin vaga i renunciïn al sou d’un dia. Crec que als sindicats els ha faltat sensibilitat i que si l’han convocada és perquè a més a més de no voler la reforma laboral del govern també tenien moltes ganes de fer-li una vaga general a Zapatero abans no plegui.

Anuncis

3 pensaments sobre “Una vaga que a gairebé tothom li va bé

 1. Doncs si, aquesta vaga va molt bé a tots, excepte al PSOE. I de pas, tampoc tinc massa clar que vagi bé als sindicats, que ja tenen prou mala imatge acumulada, no crec que ho arreglin amb una simple vaga.

 2. La Vaga està essent i serà un fracas. A l’Eixample està tot obert i s’hi veu moviment. Si la gent ja no creu en polítics, com ha de creure en sindicalistes? Si la gent ja no creu en patries, com ha de creure en el moviment obrer?? Té sentit en ple segle XXI?? I els partits polítics tradicionals amb les seves estires a arronses només interessats en ells mateixos, tenen sentit??
  El model de democracia parlamentaria capitalista i la societat postmoderna ens ha dut fins aquest punt de deshori mental, emocional i social… Aquest model està esgotat i resulta evident cada dia més.
  La Vaga triomfarà en aqueslls sectors més polititzats, aquells sectors que tenen el monopoli d’alguna cosa necessaria i vital. Us imagineu serveis mínims de llum, aigua i gas??
  Bé, al cap i a la fi, res de res… mentrestant el model de democràcia parlamentaria, el model de societat al que hem arribat al llarg de molts segles, està caducat…
  SALUT!

 3. No crec que aquesta vaga solucioni els problemes dels treballadors. I encara menys d’Espanya. En tot cas justifica els sous que es posen els propis líders sindicalistes.

  QUe la vaga li va bé a tothom?! Em sembla que la majoria de gent està molt lluny de saber què li convé.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s