Guardiola: ni sis, ni dos més un, un i prou

El president del FC Barcelona, Sandro Rosell, durant la campanya electoral, va dir que volia que Josep Guardiola fos el “Fergusson del Barça”. Després, va aclarir que no es referia a que l’entrenador del primer equip tingués plens poders per fer i desfer en la parcel·la futbolística, com té el tècnic del Manchester United, Rosell volia dir que aspirava a que Guardiola ocupés la banqueta blaugrana durant molts anys, com Fergusson. Per això va dir que li oferiria un contracte de sis anys, per tota la durada del seu mandat com a president. Un cop es van iniciar les negociacions i es van veure quines intencions duia Guardiola, els sis anys van quedar reduïts a dos anys més un d’opcional en funció dels resultats i les ganes d’una i altra parts de renovar. També es va parlar d’un any només més un d’opcional, perquè ha semblat que el nou president i l’actual Junta Directiva volien anar una mica més enllà de l’any a què es va comprometre públicament Josep Guardiola, a començaments d’any, va semblar que una mica forçat pel president Joan Laporta.

Tanmateix, i a falta de la confirmació oficial, sembla que Guardiola renovarà per només una temporada.

Tot plegat, segons les informacions que aquests darrers dies han anat publicant els mitjans més ben informats i fiables, perquè també s’ha escrit que tant la Junta Directiva com l’entrenador volien estalviar-se haver de llegir a la premsa els detalls de les converses i convertir la renovació en un serial. Ho han aconseguit, més o menys.

Trobo que Guardiola fa ben fet de només voler renovar per un any i que és coherent amb el que sempre ha dit i fet i perquè és honest amb el club: hi ha un canvi en el govern de l’entitat, en tots els estaments i, especialment, a l’àrea esportiva i és comprensible que vulgui veure com s’hi entén. Si va bé, ja hi haurà temps per a ampliar el contracte; i si va malament, o no s’hi troba còmode, ell o el president i directius, el club en podrà prescindir i tal vegada farà un any.

I trobo que ningú l’hauria de criticar per aquest motiu. Com també crec que no s’hauria d’interpretar la negativa a renovar per més d’una temporada com un lleig que Guardiola li fa Rosell, perquè no s’hi porta bé o no se n’acaba de refiar. Ho dic, sigui dit de passada, sense gaire convenciment que una i altra cosa no passin. Crec que, passi el que passi, la figura de Guardiola n’hauria de sortir indemne i ningú l’hauria d’utilitzar; ell no s’ha deixat usar per ningú i se li hauria de reconèixer.

No obstant, en aquest club i en aquest país, i en els altres clubs i en els altres països deu succeir tres quarts del mateix, en què no estar amb mi vol dir que estàs contra mi, no alinear-se amb cap bàndol i voler-se mantenir independent significa rebre de totes dues bandes. Anem a veure si aquesta vegada ens l’estalviem.

Anuncis

6 pensaments sobre “Guardiola: ni sis, ni dos més un, un i prou

 1. El Pelíkano avui publica que Guardiola només renova per un any per la seva ambició econòmica i que ha estat la junta directiva del Barça qui ha frenat l’entrenador i només volen renovar-lo per un any. Suposo que el teu post fa referència a això oi?

  • Pensava que aquests del Pelikano deixarien de fotre merda o es dissoldrien ara que tenen al poder qui volen. Sembla que estava mol equivocat.

 2. Tots els contractes en el món del futbol haurien d’estar supeditats als resultats. I per tant, crec que tots s’haurien de renovar només un any. Per tant, veig coherent la decisió de Guardiola.

 3. Mes que informacions, o indicis previs a informacions, o rumors amb base, em sembla que el que no passa enlloc és que hi hagi tants prejudicis d’intencions, directes o indirectes, ni tantes valoracions amb caire de sentència, als 10 dies de començar una nova junta, que va obtenir el 61% dels vots dels socis i sòcies propietaris. Crec poder opinar que el que passa ací no passa en lloc més. També es veritat que a cap lloc del món hi ha tants diaris esportius-futboleros-barcelonitis com ací, ni tant entorn amb molta gent, la gran majoria dels quals no són ni socis, habitualment, que no opina, ans sentencía 15 vegades sobre qualsevol detall que ha de produir-se. Bé, els espanyols-madrilenyistes Deu n’hi do. Son molt mes frivols encara, però son menys en nombre. Bullir l’olla? Ho dubto. El problema, tanmateix, es que hi ha molta gent que s’ho creu tot, l’anvers i el revers. Cordialment

 4. Crec sincerament que en Guardiola no es troba còmode amb el Sandro i la seva troupe. Ja a la campanya els seus palmeros deien que en Guardiola tenia caducitat i no a llarg plaç. A mi em sorprén la capacitat fagocitadora que tenim a Catalunya i sobretot al Barça. Un tècnic que ha demostrat integritat i capacitat per dur a terme la seva feina, que és crear un grup d’esportistes i dur-lo a l’èxit, se l’hauria de facilitar que es sentís còmode, que estiguès tranquil i sobretot deixar-li fer la seva feina.
  Ara mateix si el Barça vol seguir mantenint el nivell d’èxit ha de tenir content a Guardiola.
  Per altra banda en Sandro li hauria d’estar agraït al Pep perque no es posicionés durant les eleccions, en aquell moment el Pep podria haver fet president a qui ell hagués donat suport.
  A veure com acaba tot plegat.
  SALUT!

 5. Segurament en Guardiola no només no està còmode, sinó que està dolgut amb el nou president pel tema de la presidència d’honor de Cruyff, el seu admirat mestre.

  Cal recordar que en Pep és el primer Cruyffista de Catalunya i Sandro l’ha humiliat davant de tothom.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s