Sandro Rosell i la manifestació de dissabte

El FC Barcelona s’ha adherit a la manifestació de dissabte de resposta a la sentència del Tribunal Constitucional que retalla l’Estatut de Catalunya i hi estarà representat pels directius Jordi Cardoner, Jordi Moix i Pilar Guinovart. En principi, no hi serà el president Sandro Rosell el qual, aquell cap de setmana, serà a Sud-àfrica per assistir a la final del mundial de futbol. L’anunciada absència de Rosell a la manifestació ha estat criticada. Personalment crec que hi hauria d’anar i que hauria de delegar en el vicepresident esportiu, Josep Maria Bartomeu, la presència al mundial. No obstant, que no hi vagi no em sembla del tot censurable; la seva posició és defensable i tot depèn de quina força dónes a uns arguments i a d’altres. Tant se val. El que em sembla molt positiu és que el FC Barcelona doni suport a la manifestació i que hi hagi representants del club.

Dit això, sí que vull fer un parell de consideracions sobre l’argumentació de Rosell. Ha dit que el FC Barcelona dóna suport a la manifestació perquè la convoca la Generalitat i que sobre la sentència del Constitucional no emet opinió perquè no és advocat.

Trobo que aquests primers dies Rosell actua amb un excés de tacticisme que no el beneficia ni a ell ni al club. Algunes de les decisions que ha pres, la visita al president extremeny d’aquest dilluns i la suspensió de la presidència d’honor de Johan Cruyff, la setmana passada, es justifiquen més per la voluntat de distanciar-se de la presidència de Joan Laporta que no pas per la seva conveniència i sentit institucional. En el cas de la manifestació hi veig aquest mateix desig de distanciament.

Ara: si no fos aquesta la raó, la conclusió seria alarmant. La manifestació la convoca Òmnium Cultural i no pas la Generalitat, però entenc el que Rosell vol dir, que té el suport del govern del país, i em sembla molt correcte. No obstant, jo considero que el president del FC Barcelona ha de tenir criteri propi en les grans qüestions del país i que ha de ser capaç d’expressar-lo amb claredat.

Anuncis

33 pensaments sobre “Sandro Rosell i la manifestació de dissabte

 1. Estaria bé q Rossell comences a prendre decisions sense pensar en Laporta. Respecte la manifestació, té tot el dret de no anar, malgrat a mi m’agradaria veure’l. Com dius, el més important és que el FCB s’hi hagi adherit.

 2. Vaig seguir per la ràdio part de la roda de premsa que Rosell va oferir l’altre dia als mijtans de comunicació. Quan li van fer la pregunta sobre la manifestació -gran pregunta, vaig pensar!-, vaig parar l’orella atentament per a veure què hi deia el nostre “flamant” president. Potser estava mal acostumada per la força i la coherència de les respostes de Laporta a aquest tipus de pregunta, però el cert és que les paraules de Rosell em van decebre totalment, em van semblar mollt patètiques, com de persona sense criteri nacional.

  Sandrusku, ubica’t una mica, kariñu. Representa que ets el president de la institució més important de Catalunya després de la Generalitat. Prou de ser contemporitzadors i mesells. Com a president del Barça –i no com a Alexandre Rosell–, el teu lloc dissabte 10 de juliol no és a Johannesburg, sinó al passeig de Gràcia de Barcelona, donant la cara per als qui t’han votat (i per als qui no et vam votar també!). QUE ETS EL PRESIDENT DEL BARÇA! I haguessis hagut d’aprofitar la teva trista visita extremenya per a explicar-li tot això a aquest escolanet de l’inefable Rodríguez Ibarra, que tant ens va estimar…

  • És el president de la institució més coneguda i reconeguda mundialment de Catalunya. La que més ens representa amb una llengua pròpia. Li cal un curs accelerat d’història social del Barça i sobretot de Catalunya. Podrien fer una caritat i comprar-li o recomara-li uns quants llibres entre tots

 3. El S. Rosell havia anunciat, fa moltes setmanes, a la precampanya, a la campaya , i des del dia 1, quin dia aniria a SouthAfrica, (sense que li costi ni un euro al club, convidat per una
  multinacional sponsordel Mundial), per assistir a la final del Campionat.

  Quan ho va dir i anunciar, a tothom, ni era Presidednt, ni hi havia sentència del TC, ni hi havia cap convocatòria de gran manifestació per al dia 10.

  Però els antiSandro sempre voleu segar l’herba, encara que estessiu al desert del Gobi.
  Ara per que no va el dia 10 juliol a la manifstacio concentració pro independència. Es bne senzill, i ben normal, en la meva opinio. Des de fa moltes setmanes, a la precampanya, a la campanya, i el dia 1, sempre, el Sr. Rosell havia anunciat urbi et orbe que ell aniria a la final del Mundial, com hi ha estat altres vegades, com a convidat (no li costa ni un euro al Barça) d’una multinacional sponsor del Mundial.I estava concretat abans que comencés la campanya i, per tant, de que fos president culé, de que el Constitucional fallés, de que s’organitzés una magna manifestacio el dia 10.
  El President d’Honor, per cert, no va venir el dia 13 maig a votar perque estava a Sudafrica, a les fases inicials del mundial. Hi serà, potser, a titol personal, el dia 10? Evidentment no crec que interessi ni importi a ningú saber si en Johann anirào no hi anirà. Farà el que cregui mes convenient i no ens ha d’ocupar ni un segon, per respecte personal, i per no entrar en una dinàmica de “tele5-salvame de lux”, gens adient. I tothom, incós en Johann, té dret a anar-hi , a no anr-hi, a estar a BCN o no ser-hi, i a ningú ens importa. La seva vida privada no ens la té que explicar ningú.

  Que mes dona si el Barça està representat en un acte pel President o pel Vicepresident primer. En una junta gens personalista, gens messianista, que hi sigui el numero 2 és el mateix que hi sigui el numero 1. I l’ordre temporal ha estat el que ha estat. I ens referim a la presència institucional del Barça, que es el que importa.
  Encara podeu arribar a indicar quin color de camisa hauria de dur, quan us quedeu sense matèria. Però el 61,4% es inamovible.

  Cordialment,
  Andreu

  • Perfecte. Tu saps que el president no és el mateix que el vicepresident ni en aquesta Junta ni en cap. El president és sempre qui lidera un projecte. En qualsevol institució. Jo no sé ni quina cara fan els vicepresidents que s’esmenten al post d’en Badia, i mira per on, d’aquí uns anys en aquella foto hi voldria veure el President del Barça.
   Posar al mateix nivell un viatge pagat per Coca-cola (ho pots dir tranquilament) que la mani del dissabte ets ben lliure de fer-ho, però molt indicatiu de quina Catalunya tens al cap, tu i el President del Barça: la Catalunya que s’agenolla.

   • Ramon, perdona, tu ets extraterrestre? o adivi? o nomes maleducat?
    Perqué dius unes bestiesses pròpies de alienat. No ofen un pocasolta, mai.
    O sia que no entraré a teu drap brut. Jo vaig amb draps nets, sempre.
    No te’ns ni idea del que passa pel meu cap, ni del que faig o he fet en moltes, en totes , les vessants de la meva vida. Jo no he anat mai a cap campament okupa, o de les joventuts desecudades, i, per tant, no crec en messies, en aquesta terra.
    Crec, com a excepcional jugador, en en Messi. Però de messies al futbol, ni un.I dels hooligans encara pitjor. Els teus prejudicis t’impedexen veure la biga que eta tapa els ulls. Jo no sé si tu estàs agenollat, se m’en fot. Però sobre mi, a més d’empatollar-te com un mussol boig, t’equivoques al 100%. Agur i espero no coneixer-te mai.Bona nit.

 4. Y yo me pregunto… cuantos de los que le critican votaron por el estatut? cuantos irán realmente a la manifestación? cuantos? seguramente mas de uno que ahora hace ruido ese día lo pasará en la playa…

   • Laura: Ho he intentat bastantes vegades i fcbarcelona.cat m’ha seguit portant, per omissió, a la pàgina en castellà. Però veient que a tu no et passa i que ningú més ho ha confirmat, he pensat que alguna cosa fallava pel meu cantó. En lloc d’accedir-hi amb el navegador habitual, n’he emprat un altre i, en aquest cas, fcbarcelona.cat m’ha dut a la pàgina per escollir idioma…

    No tinc prou coneixements tècnics per a explicar aquesta discrepància (estarà relacionada amb el catxés o alguna cosa així), però ho he explicat tal com m’ha passat.

 5. Rosell no es mulla ni quan plou. Suposo que serà la tònica de la seva presidència: fugir de totes les pol·lèmiques i ser el més discret possible.

  A mi personalment no em sembla malament això. Ara bé, hi ha qui diu que si precisament el Barça de Laporta va guanyar tant va ser perquè el seu president va plantar cara en moltes d’aquestes qüestions i va traçar una línea moral pel club.

  Veurem si el contrast de models afecta o no a mig termini a la trajectòria exitosa del club, que al cap i a la fi és del que es tracta.

 6. Rosell te feina. Ha d’exerciri el seu càrreg al Mundial. Per això no pot ser en dos llocs a l’hora. No li passa com a tu, que encara ets a l’atur…

   • Jordi, no perdis ni un minut a contestar a gent com el Juanjo. Demano respecte per a tothom, i siguem persones correctes.

    Aquest blog es obert a tothom per poder expresar-se lliurament.

    Endavant Badia.

   • Areta, ja saps que no hi perdo mai ni un minut i que no és el meu estil respondre d’aquella manera. Però, no me n’he pogut estar. He cregut identificar qui era.

  • Vist el probre nivell d’argumentació, la manca de respecte -en molts casos- i altres trets en comú d’en Juanjo, l’oscarbares, en p_v_i, l’Andreu i alguns altres que estan a la que salta… sembla que ens trobem davant els “Morenos 2.0”, una versió sandruskera i per a la web dels “morenos” d’en Núñez…

   (Per les ànimes tendres que no sàpiguen qui eren els “morenos”, aqui va un breu extracte d’un article publicat a “El País” el 23 d’octubre del 1979:

   “Ganó el Barcelona al Hércules el sábado y «los morenos», un grupo que goza de las simpatías y delicadezas del señor Núñez, la emprendieron contra los informadores (…). El señor Núñez tiene fieles defensores: «los morenos». «Los morenos» no se andan con chiquitas y se han convertido en la guardia pretoriana del presidente barcelonista, o mejor, en su fuerza de choque. Núñez amenaza a los periodistas críticos con dejarles sin trabajo y sus morenos pretenden además probar la dureza de sus cráneos a base de botellazos. La doctrina Núñez parece que quieren imponerla por la vía más expeditiva”.

   Més endavant, a mida que s’hi va anar afegint jovent, els “morenos” varen donar origen als “boixos”… Per a més info, googlejeu una mica).

   • Vaya, me faltaba que alguien me llamara “Nuñista” o “Boix Noi” … Por cierto… lees El País? y vas de catalanista por la vida? vale vale… apuntate 10

   • Me gustaría agradecer a algunos que escriben por aquí que presten tanta atención A CUANDO escribo, me encantaría que, además, prestaran atención A LO que escribo. Yo hasta este momento he recibido alguna, algunas, críticas personales contra mí, y está por empezar el casillero de las faltas mías contra otros.

    No teman. No empezaré por ese camino, todo lo contrario. Agradezco a Culetoon que me recuerde y se meta conmigo, aunque sea con mala baba, como si le ofendiera cuanto opino en esta página. La cosa es que hablen de uno, aunque sea mal. Pero créame que no lo hago con tal intención. Antes al contrario, escribo lo que opino con la mayor sinceridad que sé expresar. Del mismo modo que defiendo vehementemente mis tésis, debo decir que no estoy para nada de acuerdo con el comentario del tal “juanjo”, que es faltón y fuera de sitio.

    Por el contrario, y aunque discrepo (ojo, no siempre) con el Sr. Badía, acudo a este blog, no por otra causa, sino por encontrarlo interesantísimo y bien escrito (cosa que ya he dicho en más de una ocasión…). Y además, considero profesionalmente a su autor en lo que vale.

    Reto al Sr. Culetoon a encontrar en algún lugar alguna referencia injuriosa, o falta de respeto hacía mis interlocutores, en mis comentarios. No creo que los encuentre. Pero si lo hace, seré el primero en rectificar y disculparme. Yo por desgracia, si que podría indicarle algún comentario en el que se ha pasado el límite de la buena educación para con mi persona. Pero no le doy mayor importancia.

    En cuanto a la referencia histórica de “los morenos” me parece un poco fuera de lugar para utilizarla contra los contertulios de un blog personal. Una manera burda de intentar descalificar al adversario diálectico. No estoy de acuerdo con aquella forma de avasallamiento de la libertad de expresión, ni como hace poco, cuando se hacían “auditorias de seguridad” para mantener controlados a los disidentes. Es reprobable toda esa manera de comportarse.

   • Sr. Jordi B

    EL preceden posa el meu nom i em comapra (o m’inclou) amb els Morenos. Com això ofen la meva dignitat personal , i a més es un delicte dir falsedats, li prego ue pengui les mesures oportunes bé per a que demani excuses publicament (igual que m’ha difamat publicament), i reconegui la seva maifeta o errada i voluntat de no fer-ho més. O bé que se li tregui la corresponent targeta groga digital (amb informacio publica) o vermella.
    Es casa seva, Sr. Badia, i no es casa de tots. Perque uns difamen, i altres, o almenys jo, sóc difamat de manera impune.

    No es conya, no. EL 671,4% ha fet molt mal. Pero si cal que vagin al psiquiatra o al psicoleg o al metge, que no ho confonguin amb un bloc obert.
    Ah, i vaig votar l’Ariño, el 1978. I des d’aleshores vé el meu antinuyisme culé, i he participat activament i publica en moviments alterntius al nuyisme, molt abans e en Jan es treies els pantalons curts. Perque el mon existia. I l’antinuyisme també.Jo en puc donar fe.

 7. Culetoons crec que et passes bastant. A part d’aixo comentar que em sembla molt trist que ja s’estigui criticant cada moviment d’en Rossell. Que ha passat amb els 100 dies de gracia?
  Per mi que faci que el barça funcioni, que de moment, ja s’ha de demanar un credit per pagar els sous dels jugadors , tensions de tresoreria en diuen, veurem com li diuen despres de les auditories. Aixi que es deixi de manifestacions i que treballi per el Barça de la manera que mes be li sembli.
  Si creem una corrent contraria al president l’unic que aconseguirem es fer mal al Barça.
  Si per altra banda apoyem al president o simplement no ens posicionem en contra i deixem passar un temps potser les coses funcionin.

 8. Nois, hem de ser capaços de discrepar i de mostrar les nostres afinitats barcelonistes (sandristes/laportistes/nuñistes…)sense fer-ne lectures polítiques esbiaxades, perverses. Alguns comentaris i anàlisis són de vol gallinaci, és a dir, de perfil (cultural i moral) molt baixet. Siguem rigorosos: Andreu, no diguis el que NO és cert: la “mani” del dia 10 no és pro independència de Catalunya.., no fotem!!. La gent que hi volem anar és per defensar l’ Estatut, l’ autogovern, el pacte de mínims que consensuàrem fa 30 anys amb l’ estat espanyol…, per defensar allò que som tu, jo, l’ Òscar, el Ramon, el Juanjo…, tots!!. I crec que hi hauria de ser tothom el dia 10, totes les institucions, entitats, partits, clubs, personalitats…Clar que és bo que el Barça s’ hi hagi adherit!, faltaria més, no?, seria impensable que s’ hagués inhibit…, per tant, valorem- ho en positiu. Dit això, estic amb els que diuen que la presència del President del Barça seria un plus, seria rodó, tindria una gran visibilitat per a la causa de tots. Per molt voluntarisme que hi posin, la presència de directius -els que siguin- no té comparació possible. El Barça, com la majoria de clubs, és presidencialista i la figura del cap ens representa a tots. És una mala jugada que el calendari del mundial s’ encavalqui pràcticament amb el dia de la manifestació però amb voluntat i determinació el President del Barça podria ser als dos llocs: anar a Sudàfrica (si hi va avui o demà), tornar el dia 9-10 per a la manifestació i encabat tornar- se’ n, que la final és el dia 11 (diumenge) per la tarda. I més si li paguen els vols i tampoc passa res si ho ha de pagar el club, coi!, que per això és el President. Segur que hi ha vols des de Madrid, París, Londres que surten el dia 10 a la nit o l’ 11 pel matí. Són 5-6 hores de vol, crec. Modestament, penso que seria un error haver anat a Extremadura (també) a ‘demanar excuses’-i perdoneu però és aix- i que no sigui amb el poble de Catalunya en l’ acte unitari més important dels darreres anys.
  M’ agrada que el nou President marqui un perfil propi però no que sembli que va a la contra de tot el que fa olor a Laporta. L’ etapa del President Laporta està acabada i el soci ha volgut -ho recordo- de forma aclaparadora un nou President, un nou equip, un nou estil. Però seria una llàstima -i un gran error- que el club reculés en algunes qüestions on la majoria de culers ens hi sentim representats: el catalanisme, la solidaritat, el fair play, la democràcia, la transparència, la honestedat, la tolerància… Hem de donar temps als nous gestors del club i no s’ hi val anar emetent opinions des de la bilis i l’ oposició uns, i des del ressentiment i el frontisme els altres, siguin quins siguin. Acabo: un zèro patètic pel comentari del tal Juanjo, ni que es tractés del mateix JJCastillo. Quina buidor d’ arguments, mare de Déu…! Opinem amb arguments, no des dels budells..

  • Sr. Tallafero, a pesar de que tengo en cuenta que su comentario es ajustado y tremendamente lógico y consecuente, solamente afirmar que el club estará convenientemente representado, que su posición esta inequivocamente expresadaa favor de la manifestación, y que eso es lo realmente importante.

   Sé que venimos de unas etapas tremendamente presidencialistas, pero Sandro Rosell dejó meridianamente sentado que su manera de gobernar sería consensuada y en equipo, y por tanto está claro que si Cardoner acude representando al club el 10 de julio lo hará con toda legitimidad y no como segundón.

   Dicho esto, y sé que puede que sea impopular, creo que el lugar que le toca al Presidente del Barça es defendiendo los intereses del Barça. Que no va a Sudafrica solamente a ver un partido, sino que tiene una agenda de reuniones vertiginosa. Como es lo lógico, una figura valorada en el mundo del futbol mundial (por sus trabajos anteriores) es normal que en un evento en el que se reúnen en unos pocos metros, durante unos pocos días, los máximos dirigentes futbolísticos, federativos, arbitraje, jugadores, presidentes y representantes, se reuna con todos ellos y aproveche en bien del club esa estancia al máximo. No Bartomeu, que quizá todavía no tiene el bagaje que tiene el presidente en estos círculos, o los dos, para ir introduciéndole, como hizo en 2003, cuando Laporta era un advenedizo y Sandro le fue presentando a los Blatter y demás cuervos de la FIFA, UEFA, etc, cosa que se cuenta en el libro…

   El Presidente del Barcelona, ha expresado su adhesión a la manifestación y a toda iniciativa que en adelante exprese de modo institucional la Generalitat de Catalunya, y lo ha hecho de un modo rotundo y claro. Puede que muchos de ustedes opinarán que no tengo razón, pero llevar una pancarta, que aún a día de hoy, todavía genera alguna que otra discusión y pelea política, creo que no es el principal quehacer del máximo mandatario del Barça. Y más cuando tiene “faena”. Perder la oportunidad única de aprovechar un evento deportivo que se produce una vez cada cuatro años, de la importancia de un Mundial de Fútbol en el que se pueden definir, y decidir cosas, entre bambalinas, que puedan tener incidencia para nuestro club, es más importante para el Barça, al que se debe Sandro Rosell.

   Entretanto, que los políticos de nuestro país resuelvan los problemas que ellos mismos han causado, sus desavenencias, sus quehaceres, sus riñas, sus corrupciones, y sus suciedades, y que nos defiendan. Que para eso les pagamos los catalanes. Los culés, y los que no son culés.

 9. @ p_v_i: “Reto al Sr. Culetoon a encontrar en algún lugar alguna referencia injuriosa, o falta de respeto hacía mis interlocutores, en mis comentarios. No creo que los encuentre. Pero si lo hace, seré el primero en rectificar y disculparme.”

  Tenéis razón: no las he encontrado. Permitidme, entonces, que quien rectifique y se disculpe sea yo.

  @Andreu: El mateix per a vos. Us prego accepteu les meves disculpes.

  @oscarbares: Mmm… a vos ya me cuesta más pediros disculpas! Pero sea.

  =========

  Tots -jo el primer- quedem retratats pel què diem i com ho diem. Rectifico, doncs, el post que ha donat peu a aquest episodi i el deixo així:

  “Vist el probre nivell d’argumentació i la manca de respecte d’alguns sandruskeros que estan a la que salta, sembla que ens trobem davant els “Morenos 2.0″, una versió per a la web dels “morenos” d’en Núñez”.

  I és que això ho tinc cada dia més clar.

  • No les accepto. Son del tot insuficients. Jo no sóc messiànic. Per tant no sóc de cap …isme, excepcio feta del nacionalisme català democràtic i del barcelonisme.
   N’espero mes sinceres, clares i contundents. I al lloc on ho va enmerdar…no a la cua del bus.
   I obidi’m, si us plau.

   • @ Andreu:

    “No les accepto”: En teniu tot el dret. I jo tinc el dret d’insistir, un cop més, en presentar-vos-les.

    “Son del tot insuficients”: Em sap greu que ho veieu així.

    “Jo no sóc messiànic […]”: (?)

    “N’espero mes sinceres, clares i contundents. I al lloc on ho va enmerdar…no a la cua del bus”: Les he posades on són amb la intenció de fer-les més visibles.

    “I obidi’m, si us plau”: Ho sento, però respondrè als vostres posts sempre que ho cregui oportú.

    [Del seu post anterior]”Ah, i vaig votar l’Ariño, el 1978. I des d’aleshores vé el meu antinuyisme”: Al menys coincidim en això [soci des del 1973].

  • CuleToon, no me has ofendido, no necesito que me pidas ninguna disculpa, y mas siendo como son fruto, no de haberte dado cuenta de tu error, sino de que te hayan llamado la atención.
   Entiendo que tenemos una visión del Barcelona muy diferente, quizás antagónica, pero también estoy dispuesto a aceptar que eso es lo que hace tan grande al club, que todos cabemos.
   No se si tu lo tienes tan claro, en cualquier caso a mi de pequeñito me enseñaron una cosa, igual te es útil.
   “Si quieres vivir en un país libre, tienes que aceptar que hay gente diferente a ti. No hay libertad si solo se puede ser como todos los demás”
   Algunos “nacionalistas” os lo deberíais tatuar en la frente

 10. Jo crec que el president del Barça ha de ser-hi el disabte.

  Per altre banda hi ha una cosa que hem preocupa a rel del traspas del Chigry.

  13 de març: Guardiola “Mientras yo sea entrenador del Barça, este chico no se moverá de aquí”.

  Ja he sentit rumors que no m´agraden gens.

  Qué opineu???

 11. Jo estic molt decebut amb en Rosell.

  Respecta la visita a Extremadura, si el senyor Gara hagués fet un gest semblant quan va substituir a el senyor Ibarra (Que ens ha dit de tot) entendria una mica la visita del President Rosell. Sembla més important el distanciar-se d’en Laporta que qualsevol altre sentiment. Per cert el senyor Gara no es precisament un sant, respecte de les seves declaracions en vers Catalunya.

  Respecte al article del senyor Gara, no comparteixo la reacció d’en Laporta, però quan des de el Madrid o un altre club es parla d’Espanya i es fa patriotisme, ningú fa un article com el del senyor GARA, i es troba tot normal. Son simplement prejudicis respecte el independentisme Català. El independentisme Espanyol en vers Europa i les seves normes que afecten a la sobirania d’España es el mateix que el independentisme Català.
  Respecta a la indefinició sobre l’estatut d’en Rosell, per mi es insultant. El president te que dir com a mínim “Jo recolzo totalment la manifestació del dia 10” i ja esta. No se perquè no ho pot dir !

  Tot plegat em fa pensar molt malament sobre la tendència a quedar be em tothom. Es precisament el tret fonamental del Catalans. I per això, tenim el que ens mereixem. Dignitat cero. Y el Barça i va de cap.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s